kobani

04/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για το Κομπάνι

Οι Γιατροί του Κόσμου κάνουν έκκληση για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Κούρδους πρόσφυγες. Σε Προπύλαια και πλατεία Δημαρχείου Πειραιά, το Σάββατο, η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
      Pin It

Επείγουσα έκκληση για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κομπάνι, ώστε να αντιμετωπιστεί ο σκληρός χειμώνας, απευθύνουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Το κρύο και η πιθανότητα εκδήλωσης επιδημιών είναι οι σοβαρότεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους μένουν σε αντίσκηνα, κυρίως σε στρατόπεδα του δήμου και κάποιοι σε φρουρούμενα στρατόπεδα του τουρκικού κράτους.

Με σκοπό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μία νταλίκα με ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες του Κομπάνι, οι Γιατροί του Κόσμου συγκεντρώνουν για μία μόνο ημέρα, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, από τις 9.00 ώς τις 14.00, συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, σε δύο κεντρικά σημεία σε Αθήνα και Πειραιά: στα Προπύλαια, έξω από τον σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό, και στο κιόσκι της πλατείας Δημαρχείου στον Πειραιά.

Κάνουν αυστηρή έκκληση τα είδη να είναι μόνο τα εξής: παιδικά ρούχα, παιδικά παπούτσια, κουβέρτες, υπνόσακοι, παιδικά γάλατα και κρέμες, ρύζι, όσπρια.

 

efsyn.gr

Scroll to top