Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Εξηγήσεις από τα κανάλια για τη μη τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας στα δελτία ειδήσεων ζητά το ΕΣΡ να δώσουν, πιθανότατα την επόμενη Τρίτη (27/11), οι υπεύθυνοι σχεδόν όλων των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς το μόνο που εξαιρείται είναι το Star.

 

Η ανεξάρτητη αρχή εντόπισε παραβιάσεις από Alpha, ANT1, Mega, NET, Σκάι και Μακεδονία TV το χρονικό διάστημα Ιούλιος-Οκτώβριος 2012. Μάλιστα, το Συμβούλιο επέβαλε και πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Μega, καθώς είχε ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία απ' όλα τα κανάλια, αλλά ο συγκεκριμένος σταθμός δεν τα απέστειλε. Το ίδιο συνέβαινε και με τη ΝΕΤ, η οποία όμως τελικά προσκόμισε στοιχεία γλιτώνοντας για την ώρα το πρόστιμο.

 

Σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΣΡ, η προβολή του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλότερη από τα ποσοστά του (26,9%) κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση σε Μega (16,8%), ΝΕΤ (19,8%) και Σκάι (19,6%).

 

Για το ΠΑΣΟΚ (εκλογικό ποσοστό 12,3%) μικρότερη προβολή εντοπίζεται στον Alpha (9,1%), ενώ για τους Ανεξάρτητους Ελληνες (με 7,5%) σε Μega (3,6%) και ΝΕΤ (4,2%) και για τη Χρυσή Αυγή (6,9%) σε ΑΝΤ1 (3,7%) και Mega (2,5%).

 

Καλύτερη αντιμετώπιση έχει η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστά προβολής από 5% έως και 9,4% (εκλογικό ποσοστό 6,3%), ενώ «χαμηλές πτήσεις» κάνει το ΚΚΕ (4,5%) σε ΑΝΤ1 (2,9%) και Mega (3,1%).

 

Σχεδόν εξαφανισμένοι είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ, με ποσοστά προβολής από 0,1% έως και 0,5%, ενώ τα εκλογικά τους ποσοστά ήταν 0,9% και 1,5% αντίστοιχα.

 

Αντίθετα, τα ποσοστά προβολής της Ν.Δ. σχεδόν σε όλα τα κανάλια (εξαιρούνται Star και Μακεδονία) είναι πολύ υψηλότερα από το εκλογικό της ποσοστό (29,7%), φτάνοντας μέχρι και το 43,9% στο Mega. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζονται οι σχετικές με το κυβερνητικό έργο προβολές.

 

[email protected]

Scroll to top