24/02/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με την ευχή του Δαλάι Λάμα

      Pin It

Μπράντφορντ vs Σουόνσι στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Λιγκ Καπ

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Με τη γραπτή ευχή του Δαλάι Λάμα, που το καλοκαίρι έγινε επίτιμος οπαδός της, αλλά και όλων των ρομαντικών ποδοσφαιρόφιλων, η Μπράντφορντ θα ζήσει αύριο το όνειρό της.

 

Η ομάδα της 4ης κατηγορίας της Αγγλίας θα μπει με το κεφάλι ψηλά στο Γουέμπλεϊ για να αγωνιστεί στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Σουόνσι! Η τρίτη τη τάξει διοργάνωση στο Νησί μπορεί να μην έχει την αίγλη του Κυπέλλου, αλλά δεν είναι αμελητέα, αφού ο νικητής εξασφαλίζει την έξοδό του στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ολες οι μεγάλες ομάδες έχουν σηκώσει την κούπα, με τη Λίβερπουλ να είναι πολυνίκης, έχοντας οκτώ τρόπαια. Και μπορεί στους αγώνες που διεξάγονται από τον Αύγουστο, οι περισσότεροι σύλλογοι να χρησιμοποιούν αναπληρωματικούς, όμως η προσπάθεια της Μπράντφορντ χαρακτηρίζεται έτσι κι αλλιώς αξιοθαύμαστη. Μη λησμονούμε ότι, για να φτάσει εδώ, απέκλεισε τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ! Τη Γουίγκαν και την Αρσεναλ στα πέναλτι, αλλά και την Αστον Βίλα σε διπλές αναμετρήσεις.

 

Φαβορί, πάντως, παραμένει η Σουόνσι, που απέκλεισε τη Λίβερπουλ και την Τσέλσι, νικώντας εύκολα μέσα στο γήπεδό τους.

 

Οι Ουαλοί διασύρθηκαν με 5-0 από τη Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 27ης αγωνιστικής. Το επόμενο τριήμερο θα γίνουν τα υπόλοιπα ματς, με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δοκιμάζεται από την ουραγό ΚΠΡ, που ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς. «Μπορούμε να πάρουμε τη νίκη» είπε ο προπονητής των Λονδρέζων, Χάρι Ρέντναπ. Κάτι τέτοιο συνέβη για τελευταία φορά στο «Λόφτους Ρόουντ», το 1989…

 

Η δεύτερη Σίτι υποδέχεται την Τσέλσι στο «ματς της ημέρας», με τους «μπλε» να βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω και να απειλούν με… κλοπή της θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Scroll to top