22/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελληνική σειρά το… 2014

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Σχέδια για επέκταση της ενημέρωσης και στη μεσημεριανή ζώνη κάνουν οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ, όπως και για ελληνική σειρά, αλλά από το… 2014.

 

Τη νέα χρονιά πιθανότατα θα επεκτείνουν τη ζώνη ενημέρωσης (13.00-15.00), ενισχύοντας και ολοκληρώνοντας το προφίλ που δημιουργούν από νωρίς το πρωί με το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου και την «Πρώτη Γραμμή» (06.00) και την Πόπη Τσαπανίδου και το «Τώρα» (10.00).

 

Αυτά είπαν χθες, σε δημοσιογραφική συνάντηση για το πρόγραμμα της νέας σεζόν, οι Χρήστος Παναγόπουλος (διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ) και Βαγγέλης Μαυρογιάννης (διευθυντής προγράμματος), που επισήμαναν και τη συνεχή πτώση στα διαφημιστικά έσοδα.

 

Τόνισαν, μάλιστα, ότι, ενώ οι προβλέψεις για τη φετινή σεζόν ήταν η διαφημιστική πίτα να αγγίξει τα 260 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις ενδείξεις, είναι πολύ πιθανό να μην ξεπεράσει τελικά τα 210-220 εκατ. ευρώ.

 

Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι αναμένεται «το πρώτο εξάμηνο του 2013 να είναι ακόμα πιο δύσκολο». Τα στελέχη του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τουρκικά σίριαλ, καθώς δεν ταιριάζουν στο προφίλ του, ενώ ανακοίνωσαν και τα σχέδιά τους για δημιουργία ελληνικής σειράς μυθοπλασίας, αλλά… το 2014. Οπως είπαν, ο ΣΚΑΪ έχει σταθεροποιηθεί και ήδη ρίχνει νέες παραγωγές στο πρόγραμμά του.

 

Από αυτό το Σάββατο θα κάνουν πρεμιέρα τόσο το «Traction» με τον Κωστή Στεφανή (18.00) όσο και οι «Γλυκιές αλχημείες» (22.00) του Στέλιου Παρλιάρου. Αυτοκίνητα και γλυκά δηλαδή από δύο εξπέρ στο είδος τους θα αρχίσουν να «παρελαύνουν» από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, με το πρώτο θα μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα (23.15) και τη δεύτερη κάθε Κυριακή (16.00).

 

Την ερχόμενη Τετάρτη (28/11, 23.15) θα κάνει πρεμιέρα και η σειρά ντοκιμαντέρ «Έλληνες της τέχνης και του πνεύματος». Κανονικά συνεχίζονται η πρωινή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά τα Σαββατοκύριακα και οι εκπομπές «Δίκη στον ΣΚΑΪ», «Goal χωρίς σύνορα», «Goal» κ.ά.

 

Κατά τα λοιπά, το κανάλι θα «μιλάει» ξένες γλώσσες τα βράδια με γνωστές ξένες σειρές «CSI», «NCIS LA», «The good wife», «Hawai 5.0», «Dexter», «Californication», «Doctor Who» αλλά και νέες παραγωγές όπως «Blue bloods», «The defenders», «The borgias», «Nursie Jackie», «A gifted man», «NYC 22», «Common law», «Ringer», «Sherlock», αλλά και συμπαραγωγές με BBC και Discovery όπως «Frozen Planet» και «Ancient Worlds».

Scroll to top