Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Η «βασίλισσα» της Ευρώπης, η Ρεάλ Μαδρίτης, προκρίθηκε στους «16» με την ισοπαλία απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά πραγματική «βασίλισσα» του 4ου ομίλου είναι η Ντόρτμουντ, που πέρασε εντυπωσιακά με 4-1 από το Αμστερνταμ. Οι Γερμανοί έκαναν επίδειξη δύναμης και προκρίθηκαν ως πρώτοι.

 

Στο 100ό ευρωπαϊκό ματς του Ζοσέ Μουρίνιο, η Ρεάλ έκανε… πλάκα στη Σίτι για 70 λεπτά, έχασε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, όμως στο τέλος κινδύνευσε ακόμη και με ήττα. Ο Αρμπελόα έκανε πέναλτι, αποβλήθηκε, με συνέπεια να ισοφαρίσουν οι Αγγλοι -ουραγοί στο γκρουπ- που στο τέλος πάλεψαν για την ανατροπή, όμως δεν τα κατάφεραν.

 

Με το γκολ του Μπενζεμά στο 10′, οι «μερένγκες» έφτασαν τα 15 σερί ευρωπαϊκά ματς, μακριά από το «Μπερναμπέου», που σκοράρουν.

 

Δύο γκολάρες από Μεξές και Ποντόλσκι χάρισαν προκρίσεις σε Μίλαν και Αρσεναλ. Ο Γάλλος αμυντικός των «ροσονέρι» σκόραρε στο Βέλγιο με ανάποδο ψαλίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή, θυμίζοντας λίγο Ιμπραΐμοβιτς!

 

Μαζί με τους Ιταλούς προχώρησε και η Μάλαγα, η οποία προηγήθηκε 2-0 μέσα στην Αγία Πετρούπολη της Ζενίτ, αλλά στο τέλος ισοφαρίστηκε.

 

Ενας συνδυασμός των παικτών της Αρσεναλ και μια μονοκόμματη οβίδα του Ποντόλσκι κλείδωσε τη νίκη με 2-0 για τους Λονδρέζους, που μαζί με τη Σάλκε συνεχίζουν στον θεσμό. Η Μονπελιέ δεν διεκδικεί ούτε καν την τρίτη θέση.

 

Ο πρώτος όμιλος ήταν ο πιο χαλαρός απ' όλους. Νίκες για Πόρτο και Παρί (κόντρα σε Ντινάμο Κιέβου και Ζάγκρεμπ, αντίστοιχα) και πρόκριση για τις δύο ομάδες, που θα παλέψουν στο Παρίσι για την πρωτιά σε 15 μέρες.

 

Ντινάμο Κ.- Παρί Σ.Ζ. 0-2

(45′, 52′ Λαβέτσι)

Πόρτο – Ντινάμο Ζ. 3-0

(20′ Λούτσο, 67′ Μουτίνιο, 83′ Βαρέλα)

Αρσεναλ – Μονπελιέ 2-0

(49′ Ουίλσιρ, 62′ Ποντόλσκι)

Ζενίτ – Μάλαγα 2-2

(49′ Ντάνι, 86′ Φαϊζούλιν-8′ Μπουοανότε, 9′ Φερνάντες)

Αντερλεχτ – Μίλαν 1-3

(78′ Σούτερ-47′ Ελ Σααραουί, 71′ Μεξές, 89′ Πάτο)

Αγιαξ – Ντόρτμουντ 1-4

(87′ Χέσεν-8′ Ρόις, 36′ Γκέτζε, 41′, 67′ Λεβαντόφσκι)

Μάντσεστερ Σ.- Ρεάλ Μ. 1-1

(73′ πέν. Αγουέρο-10′ Μπενζεμά)

Scroll to top