14/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σάλπισαν υποχώρηση…

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Πρώτα τους έβαλαν τιμωρία (στο ψυγείο όπως έλεγαν παλιά) διότι «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις». Επειτα τους έκαναν μαθήματα… δεοντολογίας και συμπεριφοράς έναντι υπουργού της κυβέρνησης. Ακολούθησαν μομφές και μετέπειτα… ευχές εις έναν εξ αυτών για καλή σταδιοδρομία στις κομματικές του επιλογές.

 

Μετά την κατακραυγή ακολούθησαν διενέξεις ακόμα και μεταξύ των μελών της διοίκησης της ΕΡΤ, για να καταλήξουμε σε παραινέσεις προς πολιτικούς και δημοσιογράφους. Στους τελευταίους, εις διπλούν και μέσω άρθρου του Νίκου Σίμου, δημοσιογράφου και διευθύνοντος συμβούλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Κάπως έτσι κατόρθωσαν, στην πλέον φορτισμένη περίοδο για τη χώρα, να αφήσουν τη ραδιοτηλεοπτική ενημέρωση των πολιτών στα ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

 

Κι αυτό διότι η συμπεριφορά της διοίκησης της ΕΡΤ οδήγησε τους εργαζόμενους να κατεβάσουν «ρολά» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση σχεδόν για ένα δεκαήμερο. Κι έπειτα απ' όλα αυτά, οδηγήθηκαν σε αναγκαστικό συμβιβασμό. Και… άτακτη υποχώρηση να το πείτε, το ίδιο κάνει.

 

Βρέθηκε πάντως «φόρμουλα» ώστε από σήμερα να ξαναβρίσκονται στις θέσεις τους ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη, παρουσιάζοντας και πάλι την «Πρωινή Ενημέρωση» στη ΝΕΤ (06.00-08.00) καθημερινά.

 

Προηγήθηκε χθες συνάντηση των Νίκου Σίμου (διευθύνων σύμβουλος ΕΡΤ) και Αιμίλιου Λιάτσου (γενικός διευθυντής Ενημέρωσης) με την εργασιακή επιτροπή των εργαζομένων της ΕΡΤ (εκλεγμένη από τη γενική συνέλευση) όπου υπήρξαν διαβεβαιώσεις για επίλυση ζητημάτων που τους απασχολούν.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), υπήρξαν διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ότι «θα συμπορευθούν με τους εργαζόμενους για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου».

 

Συνάντηση υπήρξε και με τους δύο καρατομηθέντες «μέχρι νεωτέρας» κι έπειτα από «αμοιβαίες εξηγήσεις που έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη με τον διευθυντή ειδήσεων, Αιμίλιο Λιάτσο» οριστικοποιήθηκε η επαναφορά τους στην παρουσίαση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τους.

 

Η διοίκηση της ΕΡΤ υποσχέθηκε επίσης διάλογο σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τους μισθούς. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βέβαια έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα αναμένοντας άμεσα κάποιες έμπρακτες αποδείξεις.

 

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις «ύστερα από έναν μακρόχρονο απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων δημοσιογράφων της ΕΡΤ και σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσής τους» προχώρησε σε αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης.

 

Και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καταλήγει: «Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο δημόσιος φορέας της ενημέρωσης πρέπει να επαναλειτουργήσει ανεμπόδιστα, με τη μέχρι τώρα εγκυρότητα και αντικειμενικότητά του, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθεροτυπίας και την ισότιμη και ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων, αναλύσεων και απόψεων». Ας ελπίσουμε, ορισμένοι στη διοίκηση της ΕΡΤ να το έχουν πλέον καταλάβει…

Scroll to top