Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Και τώρα ποιος θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού; Θα διατηρηθεί ο Μήτρογλου ή θα επανέλθει ο Τζιμπούρ; Ή μήπως ο Ζαρντίμ θα μπορέσει να τους χωρέσει και τους δύο στην ενδεκάδα;

 

Ξεκινώντας από το τελευταίο ερώτημα, η απάντηση, όπως φαίνεται, θα είναι αρνητική: δεν μπορούν να παίξουν μαζί!

 

Στα γκάλοπ, ίσως, να μας προέκυπταν αποτελέσματα του στιλ… «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ», αλλά ο προπονητής και ξέρει και προφανώς θα μας βγάλει προσεχώς στο γήπεδο εκείνο το οποίο σκέφτεται.

 

Με βάση, πάντως, τα σημερινά δεδομένα, το σύστημα του Ζαρντίμ που είναι λογικό να έχει ως βάση τον «τυφλοσούρτη» της πορτογαλικής σχολής (καλή ώρα όπως και ο Σάντος) στηρίζεται στην καλή οργάνωση στην άμυνα, με τους παίκτες να αποδίδουν καλύτερα πίσω από την μπάλα, και στην κορυφή να υπάρχει μόνον ένας κυνηγός που θα παίζει τον ρόλο της «κολόνας».

 

Μιλάμε για έναν παίκτη που θα υποδέχεται την μπάλα για να τη σπάσει στους εσωτερικούς ακραίους χαφ (Αμπντούν και Φουστέρ στην περίπτωση του Ολυμπιακού), αλλά θα σκοράρει κιόλας. Και ο Ζαρντίμ μπορεί να νιώθει τυχερός, καθώς οι δύο επιθετικοί που συνάντησε στο λιμάνι τα κάνουν όλα. Ο Τζιμπούρ έχει πετύχει οκτώ γκολ, ο Μήτρογλου επτά και το ματς έγινε.. ντέρμπι!

 

Αν ο Πορτογάλος ακολουθήσει την πεπατημένη, τότε είναι πιθανό να επαναφέρει τον Τζιμπούρ που αυτές τις μέρες βρίσκεται και στη διαδικασία της ανανέωσης του συμβολαίου του. Ομως, αν έχει εκτιμήσει την προσφορά του Μήτρογλου, τότε μπορεί να ακολουθήσει και το.. συναίσθημα.

 

Γιατί όπως τα έφεραν οι συγκυρίες, ο Μήτρογλου στήριξε τον Ζαρντίμ στα δύσκολα, τη στιγμή που απουσίαζε ο Τζιμπούρ. Το γκολ που πέτυχε στο Εμιρέιτς μπορεί να ήταν άνευ σημασίας, αλλά αυτό που έδωσε τη νίκη εκτός έδρας 2-1 με τη Μονπελιέ, ίσως και να τον έσωσε από μια… πτήση παραπάνω. Και μετά; Γκολ με ΟΦΗ, γκολ ξανά με Μονπελιέ και δύο «χτυπήματα» με την ΑΕΚ! Είναι να μην το… συμπαθήσεις αυτό το παιδί όταν είσαι προπονητής;

 

Και ο Μήτρογλου, όμως, χρωστάει στον Ζαρντίμ. Με τον Βαλβέρδε ο Ελληνας φορ περιφερόταν στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, αλλά τώρα πια φαίνεται να βρίσκει τη θέση του.

 

Αν και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με τον Τζιμπούρ, εντούτοις δεύτερος στη σειρά μπήκε ο Μήτρογλου, παρά το γεγονός ότι είχε στήσει καρτέρι και ο Πάντελιτς!

 

Μην ξεχνάμε ότι ο Ζαρντίμ τον στήριξε και μετά το ματς με τον Αρη, όταν βρέθηκε μέσα σε όλες τις φάσεις για γκολ, αλλά τις έχασε με αποτέλεσμα να προκύψει η πρώτη βαθμολογική απώλεια.

 

Και εντάξει, στα προηγούμενα ματς ο Τζιμπούρ ήταν τραυματίας, αλλά σε αυτό με την ΑΕΚ ο Ζαρντίμ έκανε την επιλογή του και δικαιώθηκε. Μήπως μας έδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, απάντηση και στα αρχικά μας ερωτήματα;

Scroll to top