Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Για να παίξει προχθές ο Αλβαρο Μοράτα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έπρεπε να φυσήξει… ευνοϊκός τυφώνας. Κατ' αρχάς, βγήκαν νοκ άουτ την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο βασικοί σέντερ φορ, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ομως, αυτό δεν ήταν αρκετό.

 

Ως «εννιάρι», εναντίον της Λεβάντε χρησιμοποιήθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο τραυματίας. Ούτε αυτό ήταν αρκετό… Οταν όμως έφθασε το 82ο λεπτό και το φάσμα μιας ισοπαλίας καταδικαστικής που θα εκτόξευε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στους 10 βαθμούς είχε γίνει απειλητικό, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τον 20χρονο επιθετικό.

 

Εξήντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο πιτσιρικάς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: σκόραρε, δίνοντας τη νίκη στη «βασίλισσα» επί της Λεβάντε με 2-1.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας «τρόφιμος» των φυτωρίων της Ρεάλ Μαδρίτης (της επονομαζόμενης «φάμπρικας») δίνει τη λύση την ύστατη στιγμή.

 

Ο Ρομπέρτο Σολδάδο είχε νικήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη τον Οκτώβριο του 2005 (2-1 στο 86ο λεπτό), πριν καν μάλιστα κάνει ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβισιόν…

 

Ο Χαβιέρ Πορτίγιο στις καθυστερήσεις είχε σώσει τη Ρεάλ, ισοφαρίζοντας στο Ντόρτμουντ και διατηρώντας τη στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003.

 

Ο Χοσέ Μανουέλ Μέκα είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ κατά της Βαγιαδολίδ στο ντεμπούτο του, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Αλλά και οι Ρολάντο Θάρατε, Αλμπέρτο Ριβέρα, Χοσέ Λουίς Μοράλες…

 

Η εμφάνιση και το γκολ του Μοράτα έρχονται σε μια εποχή που έχει φουντώσει η συζήτηση για την (μη) εκμετάλλευση των φυτωρίων της «βασίλισσας» από τον Ζοσέ Μουρίνιο ή για το πώς έχουν φύγει από το Βαλδεμπέμπας (σ.σ.: το προπονητικό κέντρο των «μερένγκες») παίκτες σαν τους Νεγρέδο, Χάβι Γαρθία, Μάτα, Μπόρχα Βαλέρο….

 

Ομως, ο τετραπέρατος Πορτογάλος είχε ακόμα μια φορά έτοιμες τις απαντήσεις προχθές: «Εχουμε στην ομάδα τους Ιγκουαΐν και Μπενζεμά. Αν δεν τους βάλω να παίξουν, εσείς οι ίδιοι θα με αποκαλέσετε «τρελό»! Εσείς παίζετε με τους αριθμούς: τόσοι αγώνες, τόσες φορές στον πάγκο, τόσες φορές στην αποστολή. Εσείς μιλάτε κι εμείς κάνουμε τη δουλειά μας…»

Scroll to top