Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Εξω από τον Παναθηναϊκό και τυπικά από χθες ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο το απογευματάκι.

 

Το «διαζύγιο» επισημοποιήθηκε αργά το βράδυ, αλλά το ουσιαστικό τέλος είχε δοθεί αρκετές ώρες νωρίτερα στο ραντεβού του προέδρου με τον Πορτογάλο. Εκεί, του εξήγησε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο ίδιος μετά τα άσχημα αποτελέσματα από την αρχή της χρονιάς, οπότε συμφώνησαν πως ήταν «καλύτερο και για τους δύο, ο συναινετικός χωρισμός».

 

Επί της ουσίας, ο Αλαφούζος χειρίστηκε το θέμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιβάλει στον Φερέιρα την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή και τα κατάφερε, γλιτώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης!

 

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και γενικότερα στο μεταβατικό αυτό στάδιο, στο τιμόνι των «πράσινων» θα βρίσκεται ο Χουάν Ραμόν Ρότσα που επιλέχθηκε ως «ειδικός» της ψυχολογίας και των χειρισμών αποδυτηρίων, αλλά και ως γνώστης του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

 

Μη ξεχνάμε πως με δική του εισήγηση και πρωτοβουλία έχουν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα πολλοί παίκτες από τις ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, τους οποίους είχε υπό την καθοδήγησή του στην ομάδα Νέων.

 

Εκτός των άλλων, ο Ρότσα έχει δει ουκ ολίγες προπονήσεις στην Παιανία, αλλά και όλους τους αγώνες, γνωρίζει άριστα τους υπόλοιπους Ελληνες και ξένους παίκτες, ενώ μπορεί να μιλήσει στην ίδια «γλώσσα» τόσο με τους «Λατίνους» (Φορναρόλι, Βελάσκες) όσο και με τους Πορτογάλους.

 

Ταυτόχρονα, ο Ρότσα έχει αναλάβει και στο παρελθόν ανάλογους ρόλους «κασκαντέρ» και έχει την εμπειρία, τη στιγμή που γνωρίζει άριστα το ειδικό βάρος και τις απαιτήσεις του συλλόγου, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος.

 

Αυτό το «πακέτο» δεν υπήρχε σε καμία άλλη υποψηφιότητα και έτσι επιλέχθηκε ο Ρότσα, που κλήθηκε το απόγευμα στο γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου στον ΣΚΑΪ για να συζητήσει μαζί του και να του δοθεί επί της ουσίας το χρίσμα.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, ο Ρότσα πήγε στην Παιανία και είχε συζήτηση για αρκετή ώρα με τον Γιάννη Σαμαρά, ενώ στο πλευρό του ως βοηθός θα βρίσκεται ο Γιάννης Βονόρτας.

 

Η περίπτωση του Γιάννη Αναστασίου που ήταν ο επόμενος υποψήφιος δεν προχώρησε, αφού εκείνος φιλοδοξούσε να γίνει πρώτος προπονητής.

Scroll to top