12/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ

      Pin It

Του Φώτη Παπούλια

 

«Στημένη» πιστεύουν ότι τους την έχουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διάφοροι «αναλυτές της ατάκας», οι οποίοι επιδιώκουν να αποκωδικοποιούν κατά το δοκούν αποσπασματικές φράσεις τους, κυρίως από τηλεοπτικά πάνελ και ραδιοφωνικές συζητήσεις, σε μια προσπάθεια φαιάς προπαγάνδας και αντιστροφής των ρηθέντων.

 

Είναι χαρακτηριστική η σπουδή με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στον Α. Τσίπρα αλλά και σε προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επαναλαμβάνοντας το μότο περί «αριστερής λατρείας της Αργεντινής».

 

Η Κουμουνδούρου είναι εντυπωσιασμένη από την ταχύτητα με την οποία εντοπίζουν, επεξεργάζονται και διαδίδουν μια αποσπασματική φράση η οποία ακολουθεί το γνωστό «γαϊτανάκι αναπαραγωγής» που στήνεται πάνω σε διευκρινίσεις, σχόλια επί σχολίων, παρεμβάσεις εκατέρωθεν και στο τέλος μένει μια αχλή αμφιβολίας περί του τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

Αν και δεν χρειάζεται να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια λόγω της πολυχρωμίας του πολιτικού λόγου και της αμφισημίας η οποία ενίοτε εκπέμπεται, εν τούτοις το φαινόμενο προβληματίζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

Γεγονός είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα πολυγλωσσίας έχουν περισταλεί, φαινόμενο πρωτόγνωρο για τις συνιστώσες όπου η όποια παρέμβαση εύκολα βαφτίζεται «παρέμβαση».

 

Οι θερμές φράσεις που χρησιμοποίησε ο Στ. Παναγούλης, το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Βουλής, όταν απείλησε με «λιντσάρισμα» όσους ψήφισαν το Μνημόνιο, ξεχείλισαν το ποτήρι στο εσωτερικό του κόμματος.

 

«Το ευτύχημα γι' αυτόν είναι ότι δεν προβλέπονται διαδικασίες διαγραφής, διαφορετικά θα είχε βρεθεί εκτός…» σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αιφνιδιάστηκαν από την ομιλία του βουλευτή.

 

Και ο θόρυβος που ακολούθησε, παρά τις προσπάθειες να «μαζευτεί» η τουλάχιστον ατυχής τοποθέτησή του, μάλλον δικαιώνει όσους ισχυρίζονται ότι πλέον το κόμμα θα πρέπει να έχει μια διακριτική εποπτεία όσον αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις.

 

Αν και είναι διαφορετικού πολιτικού βάρους από πρόσφατα «φάουλ», όπως εκείνο του Π. Λαφαζάνη ή παλαιότερα του Δ. Στρατούλη, εν τούτοις στην Κουμουνδούρου είναι κοινή πεποίθηση ότι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης η οποία εκπορεύεται από μιντιακά κέντρα, τα οποία «αξιοποιούν» προς όφελος της κυβέρνησης τις όποιες διαφορετικές απόψεις.

 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης αφιερώνει πολλές ώρες για να «ερμηνεύει» σχόλια και παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κάτι που τον καθιστά τον μεγάλο αντίπαλό της.

 

Με τη γραμμή της κυβέρνησης συμπλέει και ο Β. Βενιζέλος, ο οποίος θεωρείται από συνεργάτες του Α. Τσίπρα που μίλησαν στην «Εφ.Συν.» ο μοχλός της επίθεσης κατά του προέδρου, στην προσπάθειά του να δείχνει κάθε μέρα και πλησιέστερα στον πρωθυπουργό, μήπως και διασωθεί».

 

Επειδή ο βομβαρδισμός ακροατών, τηλεθεατών και αναγνωστών με τις στρεβλές ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ενταθεί ακόμη περισσότερο το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού θα κορυφωθεί η πολιτική αντιπαράθεση, η Κουμουνδούρου θα επιδιώξει:

 

* Βουλευτές και στελέχη να αντιληφθούν ότι δεν εκφράζουν προσωπικές απόψεις αλλά την άποψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο θα κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα, δηλαδή αυξημένη υπευθυνότητα, μέτρο στον λόγο, οξυδέρκεια και σφαιρική αντίληψη των καταστάσεων που καλούνται να διαχειριστούν και

 

* Επειδή αρκετά από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας εμφανίζουν έλλειμμα κοινοβουλευτικής εμπειρίας -και αυτό είναι λογικό για πρωτοεκλεγμένους βουλευτές- είναι απαραίτητο να ενταθούν οι κατά ομάδες συζητήσεις ώστε να λύνονται απορίες και να ενοποιείται ο πολιτικός λόγος.

 

Scroll to top