Pin It

Θετικά στην ύπαρξη DNA αλόγου ήταν δύο από τα 26 δείγματα τροφίμων που έχουν ήδη αναλυθεί από τον ΕΦΕΤ. Ειδικότερα, σε δύο παρτίδες βοδινού κατεψυγμένου κρέατος ρουμανικής προέλευσης συνολικής ποσότητας 1.064 κιλών βρέθηκε DNA αλόγου.

 

Οι ποσότητες με επισήμανση FROZEN BEEF MEAT NECK και FROZEN BEEF MEAT TOPSIDE της επιχείρησης «ΖΗΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ» είχαν δεσμευθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2013 από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

 

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, που ελήφθησαν από ελέγχους σε παραγωγικές/μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων δειγμάτων.

 

Οπως τονίζει ο ΕΦΕΤ, οι έλεγχοι σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα συνεχίζονται και σε περίπτωση που βρεθούν άλλα θετικά αποτελέσματα θα παρθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Scroll to top