Pin It

Χθες ο Αντώνης Σαμαράς υποδέχτηκε σε ταβέρνα, κοντά στο σπίτι του στην Κηφισιά, ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. Μεταξύ τυρού και αχλαδίου αναζήτησαν τρόπους για την ανάκαμψη του κόμματος, της οικονομίας, της χώρας. «Είμαστε στο κάτω μέρος της καμπύλης, μπροστά μας υπάρχει ανοδική πορεία και δημιουργία», τόνισε με παρρησία ο πρωθυπουργός.

 

Ηδυπαθής η ομήγυρη τον καταχειροκρότησε. Της πλήρωσε άλλωστε και τον λογαριασμό, με λεφτά των φορολογουμένων παρεμπιπτόντως. Ξέρει όσο κανείς από καμπύλες ο αρχηγός. Ευγενής, ιππότης, ιδαλγός, έχει αποδειχθεί εξπέρ στις υποκλίσεις. Εχουν να το λένε οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Οι υποτακτικοί του Μεσαίωνα δεν τον φτάνουν ούτε στο μικρό δαχτυλάκι. Του ποδιού ασφαλώς. Είναι τόσο βαθιές οι υποκλίσεις του Ελληνα συνομιλητή τους και εκτελούνται με τόση χάρη ώστε τα δάχτυλα του ποδιού αποτελούν λες φυσική προέκταση εκείνων του χεριού.

 

Με τέτοιες περγαμηνές πώς να μη διαπρέψει στην Ευρώπη. Ξεχνούν όμως οι συνδαιτυμόνες της Κηφισιάς το σύνδρομο του ηπειρώτικου γεφυριού. Η σπονδυλική στήλη διαθέτει πλαστικότητα και ευελιξία. Οταν όμως συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη στάση, δυσκολεύεται να επανέλθει. Γι' αυτό επιμένουν οι μανάδες να μη σκύβουν τα παιδιά. Οι δουλοπρεπείς οσφυοκάμπτες ωστόσο, οι χειραγωγούμενοι και τα αθύρματα, οι μικρονοϊκοί υπηρέτες των ισχυρών αδιαφορούν για την ορθοπεδική. Κι η σπονδυλική τους στήλη πετρώνει σαν την καμάρα των γεφυριών. Και δεν σηκώνεται ούτε με γερανό.

 

Ισχυροί άνεμοι αντίστασης πνέουν στο Αιγαίο εσχάτως. Σε ταβέρνα της Πάρου έκοψε την πίτα της η Χρυσή Αυγή. Κι αυτό επειδή οι αγέρωχοι Κυκλαδίτες αρνήθηκαν να της παραχωρήσουν μια αίθουσα της προκοπής, προ της κοπής. Οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος και η κουστωδία που τους ακολουθούσε θεωρήθηκαν επείσακτοι στην ακτή. Με το ίδιο καράβι κατέφθασαν και τρεις διμοιρίες ΜΑΤ. Παλιά τους τέχνη κόσκινο, φλόμωσαν με δακρυγόνα τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση. Απ' το πέρασμα του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα είχε να δει τέτοια μεγαλεία η Παροικιά.

 

Καταιγίδες από σήμερα το απόγευμα θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η καμπύλη της θερμοκρασίας που δεν πάσχει από το σύνδρομο Σαμαρά θα είναι ανοδική. Καταιγίδες, κοινώς καρεκλοπόδαρα, θα πέσουν το βράδυ στην Αττική και στη Σαλονίκη λίγες βροχές.

 

Αύριο θα συνεχιστούν οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Γραιγοτραμουντάνα ακόμα και 9 Μποφόρ θα αναστατώσει τα κεντρικά και βόρεια και πουνεντομαΐστρος 8 τα υπόλοιπα πελάγη. Πήρε ο αέρας ένα τσαντάκι ΜΑΤατζή στην Πάρο και μέσα βρέθηκαν σύνεργα χασισοποσίας. Πάλι καλά που δεν το 'χουν ρίξει στα σκληρά με τις φουρτούνες που τους δημιουργεί η πολιτική ΔένΔια.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

 

 

 

 

Scroll to top