Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Eβαλντ Λίνεν και Γιώργος Κατίδης είναι τα πρόσωπα του χθεσινού ντέρμπι για την ΑΕΚ.

 

Ο πρώτος γιατί, θέλει-δεν θέλει, θα βρεθεί στο επίκεντρο τις επόμενες μέρες με τον τρόπο που αντιμετώπισε το ματς. Η αίσθηση που υπάρχει γενικά στο περιβάλλον της ΑΕΚ είναι ότι φοβήθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε. Θέλει πολλή κουβέντα βέβαια αυτό, αλλά το λένε οι περισσότεροι.

 

Ο Κατίδης, από την άλλη, έλεγε πριν από το ματς στους συμπαίκτες του ότι αυτό το ντέρμπι είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Με όσα έχουν γίνει και ειδικά με τους συνεχείς καβγάδες κόντρα στο τεχνικό τιμ και τα παράπονά του, ήξερε καλά ότι ανάλογα με την απόδοση του στο συγκεκριμένο ματς ή θα δικαιωνόταν, ή θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Ισως είναι άδικο να το λέμε, αλλά συνέβη το δεύτερο.

 

Με την τεράστια ευκαιρία που χάνει μόνος του μπροστά στον Καρνέζη μετά την απίστευτη γκέλα του Πίντο στο 58΄ αμέσως μετά το γκολ του Βιτόλο, κατάφερε και σημαδέψει και το ματς και τον ίδιο του τον εαυτό.

 

Αν η ΑΕΚ άλλαζε την ατμόσφαιρα του αγώνα τόσο γρήγορα μετά το 0-1, μπορούσε να φτάσει ακόμη και στη νίκη. Ο Κατίδης δεν τα κατάφερε και οι αποδοκιμασίες από μεγάλο κομμάτι της κερκίδας στην αλλαγή του, λένε τα πάντα…

 

Ο Λίνεν; Προετοίμασε όλη την εβδομάδα την ΑΕΚ για να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Αυτή τη συνταγή δεν την άλλαξε καθόλου μέχρι το σημείο που κρίθηκε οριστικά το παιχνίδι. Ούτε καν μετά το πρώτο «πράσινο» γκολ. Και το πλήρωσε.

 

Η ΑΕΚ, που έδειχνε πιο έτοιμη ψυχολογικά και αγωνιστικά για 50 λεπτά τουλάχιστον, έμεινε στο να προσπαθεί να περιορίσει Μαυρία και Σισοκό, όπως ήταν το σχέδιο από την αρχή. Πολύ μαζεμένη πίσω, δεν έδειχνε να ζητάει κάτι παραπάνω.

 

Φάνηκε καθαρά ότι το βασικό ζητούμενο ήταν το «μηδέν» πίσω κι από εκεί και πέρα κάποια ευκαιρία με στόχο την «κλοπή» της νίκης. Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε τις περισσότερες ευκαιρίες να το κάνει αυτό, χωρίς αποτέλεσμα.

 

Ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει δίκιο σε αυτό που είπε στη συνέντευξη Τύπου, ότι δηλαδή η βασική λεπτομέρεια ήταν πως ο αντίπαλος εκμεταλλεύθηκε το λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ στο γκολ του Βιτόλο, ενώ το αντίστοιχο του Πίντο δεν το εκμεταλλεύθηκε ο Κατίδης. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως, μετά την ευκαιρία του Κατίδη, η ΑΕΚ κατέρρευσε. Αρα η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για το ενδεχόμενο να βρεθεί πίσω. Το πλάνο λειτουργούσε μόνο για το «0-0»…

 

Το «μετά»; Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει… Ούτε καν αν ο Λίνεν θα είναι προπονητής στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό… Και, φυσικά, η ΑΕΚ εξακολουθεί να κινδυνεύει.

 

Scroll to top