23/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τον «έφαγαν» Τόρες και Τέρι

      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας είχε πει κάποτε ότι «οι ποδοσφαιριστές κάνουν μάγκα τον προπονητή». Σύμφωνοι. Ισχύει σε πολλές περιπτώσεις. Ομως, με την Τσέλσι και τον Ρομπέρτο ντι Ματέο μάλλον συνέβη το αντίθετο.

 

Ο Ιταλός ήταν αυτός που μάζεψε πέρυσι τα συντρίμμια της ομάδας και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης, πέρα από κάθε προγνωστικό.

 

Γι' αυτό, άλλωστε, και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς τον κράτησε το καλοκαίρι, παρότι δεν τον γούσταρε ιδιαίτερα. Μετά την προχθεσινή του απόλυση αποδείχτηκε πως ούτε οι παίκτες τον είχαν σε εκτίμηση. Για την ακρίβεια, αυτοί τον «έφαγαν».

 

Πέτρα του σκανδάλου, ο Φερνάντο Τόρες. Ο επιθετικός που χρυσοπληρώθηκε, αλλά δεν έχει αποδώσει όσα περίμεναν από αυτόν. Αντίθετα με όσα γράφονται, ο Αμπράμοβιτς τον στηρίζει και με το παραπάνω.

 

Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Γουέστ Μπρομ το Σάββατο, ο Ισπανός έγινε αλλαγή στο 63′. Η Τσέλσι έχασε και μετά τον αγώνα ο Ισπανός τα έχωσε στον προπονητή του στα αποδυτήρια!

 

Ο Αμπράμοβιτς, αντί να βάλει τάξη, διεμήνυσε στον κόουτς πως «αν δεν βάλεις τον Τόρες με τη Γιουβέντους, τελείωσες»! Ο Ντι Ματέο δεν μάσησε. Τον άφησε εκτός, παρατάχθηκε χωρίς φορ και έχασε με 3-0…

 

Η πεποίθηση πως ο Ρώσος ιδιοκτήτης των Λονδρέζων στηρίζει Τόρες με τα… μπούνια, φαίνεται και από την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ. Του προπονητή που έκανε αστέρι τον Τόρες στη Λίβερπουλ, αλλά δεν θέλουν να τον βλέπουν στα μάτια τους οι φίλοι της ομάδας.

 

Χθες βγήκαν στη φόρα και άλλα «ένοχα μυστικά». Οτι κουμάντο έκανε ο Τζον Τέρι, ο αρχηγός. Η δική του φωνή ακουγόταν πάντα στα αποδυτήρια, περισσότερο κι απ' του Ντι Ματέο.

 

Δεν δίσταζε να διακόπτει και να παρακάμπτει τον προπονητή του, έχοντας βέβαια και τη… συμπαράσταση των συμπαικτών του, κυρίως των μικρότερων.

 

Οσο για τον τρόπο απόλυσης του Ντι Ματέο; Αν μη τι άλλο, θυμίζει ταινία δράσης: όταν η αποστολή της Τσέλσι γύρισε από το Τορίνο στο Λονδίνο, δύο «φουσκωτοί» περίμεναν τον Ντι Ματέο και τον οδήγησαν α λα μπρατσέτα στον πρόεδρο…

Scroll to top