Pin It

«Φύλο και φτερό» ζητά ο εισαγγελέας να γίνουν τα «πόθεν έσχες» 139 εφοριακών, με εμβάσματα στο εξωτερικό. Ο Ιωάννης Τέντες, σε συνάντηση που είχε χθες με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή, και των επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο, συζήτησε θέματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ερευνών για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, όπου η ανώτατη εισαγγελία της χώρας δίνει ιδιαίτερο βάρος.

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Ιωάννης Τέντες ζήτησε να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι επίμαχες υποθέσεις καθώς και να γίνεται σε σταθερή βάση δειγματοληπτικός έλεγχος σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών όπου εμφανίζεται συνήθως υψηλός κίνδυνος παραβατικότητας.

 

Τη συνάντηση απασχόλησε και η πρόοδος των ερευνών σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για διάφορες λίστες, όπως είναι των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ, όχι μόνο των χιλιάδων καταθετών που μετέφεραν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο της κρίσης, αλλά και διαφόρων πολιτικών και δημοτικών αρχόντων. Παράλληλα χθες οι οικονομικοί εισαγγελείς ενημέρωσαν τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι το τελευταίο δίμηνο έχουν εκδώσει 300 εντολές για συλλήψεις φοροφυγάδων.

 

Μαρ.Δ.

Scroll to top