Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Είχε δίκιο ο προπονητής της Ιντερ, Αντρέα Στραματσιόνι, που δήλωσε πριν από το παιχνίδι: «Δεν είναι ένας αγώνας του Μπέιλ εναντίον Ιντερ, αλλά της Τότεναμ».

 

Ο Ουαλός άσος των «πετεινών» απλά άνοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη με 3-0 κόντρα στους Μιλανέζους. Στο 6ο λεπτό με κεφαλιά σημείωσε το δέκατο τέρμα του στα οκτώ τελευταία ματς και άφησε την υπόλοιπη δουλειά για τον Σίγκουρντσον και τον Φερτόνχεν.

 

Κι αν δεν ήταν η αστοχία και εν τέλει ο ατομισμός του Ντεφόε, τότε οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να νικήσουν με 4 και 5 γκολ διαφορά.

 

Οι «νερατζούρι» ήταν σκιά του καλού τους εαυτού και τώρα θέλουν ένα θαύμα για να περάσουν στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Στον επαναληπτικό τουλάχιστον δεν θα έχουν την έννοια του Μπέιλ, που συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα αγωνιστεί.

 

Αντίθετα, στην άλλη άκρη του Λονδίνου επικρατεί προβληματισμός. Η Τσέλσι του Ράφα Μπενίτεθ έχασε από τη Στεάουα με 1-0 στο Βουκουρέστι και τώρα πια δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση. Το χειρότερο για τους «μπλε» δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα όσο η αποκαρδιωτική εμφάνιση. Ο Ισπανός προπονητής της χαρακτήρισε «soft» το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στους Ρουμάνους, αλλά μάλλον αυτή η λέξη αποτυπώνεται στη διάθεση και την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.

 

Κατά τα λοιπά, από τις δηλώσεις του φάνηκε ότι ήταν σε… άλλο γήπεδο: «Είδατε ότι είχαμε πολύ καλή αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, πιέζοντας και κάνοντας ευκαιρίες». Στην πραγματικότητα η Στεάουα δημιούργησε περισσότερες φάσεις και απειλήθηκε ελάχιστα…

 

Γενικά, ήταν μια βραδιά με φτωχή συγκομιδή. Σημειώθηκαν δέκα γκολ σε σύνολο οκτώ αναμετρήσεων, ενώ δύο εξ αυτών έληξαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

 

Πιο «σίγουρη» απ' όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν χθες πρέπει να αισθάνεται η Λάτσιο, που επικράτησε 2-0 της Στουτγάρδης μέσα στη Γερμανία.

 

 

Ανζί – Νιουκάσλ 0-0

Στεάουα – Τσέλσι 1-0 (34′ πέν. Ρουσέσκου)

Στουτγάρδη – Λάτσιο 0-2 (21′ Εντερσον, 56′ Ονάζι)

Πλζεν – Φενέρμπαχτσε 0-1 (81′ Γουεμπό)

Βασιλεία – Ζενίτ 2-0 (82′ Ντίας, 94′ πέν. Φρέι)

Μπενφίκα – Μπορντό 1-0 (21′ Ροντρίγκο)

Λεβάντε – Ρουμπίν 0-0

Τότεναμ – Ιντερ 3-0 (6′ Μπέιλ, 18′ Σίγκουρντσον, 53′ Φερτόνχεν)

 

Scroll to top