Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Ολο ανεβάζει την ένταση στις προπονήσεις ο Μίτσελ επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κυρίως στη λειτουργία της επίθεσης. Εχει, ωστόσο, και μία κίνηση στο μυαλό του που θα αφορά την άμυνα. Από τις εφαρμογές του Ισπανού στην καθημερινή δουλειά των τελευταίων ημερών στο Ρέντη είναι φανερό ότι θέλει να γίνει πιο πιεστική η ομάδα του στο μισό γήπεδο του αντιπάλου της, ώστε να μπορέσει να γίνει πιο απειλητική και κατ' επέκταση περισσότερο παραγωγική.

 

Το ετοιμάζει το σκηνικό της «πολιορκίας» για τον μεθαυριανό αγώνα με την ΑΕΚ ο Μίτσελ και για τον σκοπό αυτό έχει στο πρόγραμμα να επαναφέρει τον Γιάννη Μανιάτη στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, μεταθέτοντας τον Πάουλο Μασάντο στην αριστερή. Με αυτή την επιλογή μένει έξω ο Λεάντρο Γκρέκο, αφού με τον Ιταλό γίνεται πιο «ανασταλτικός» ο Ολυμπιακός, ενώ με τον Μασάντο και τον Μανιάτη μπορεί να διαθέτει τα πιο πολλά τρεξίματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, σε τετραγωνικά όπου επιβάλλεται η κυριαρχία μιας ομάδας στο παιχνίδι.

 

Σε εντατικά μαθήματα υποβάλλεται ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, κυρίως για το κομμάτι που αφορά τα τελειώματα των φάσεων. Γιατί ναι μεν ο πιτσιρικάς διαθέτει την καλή διείσδυση όταν πλαγιοκοπεί την αντίπαλη άμυνα αλλά μέχρι τώρα το ποσοστό της ευστοχίας του δεν κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, καθώς έχει σκοράρει μόλις μία φορά, στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε θέση βολής σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

 

Ο προπονητής θέλει να τον αξιοποιήσει τον Βλαχοδήμο και γι' αυτό του δείχνει εμπιστοσύνη, αφήνοντας τον Πάμπλο Πίνο να προπονείται μόνος του στο Ρέντη και να αποτελεί «ξένο σώμα» με την ομάδα. Με την αριστερή πλευρά δεν έχει ιδιαίτερα θέματα ο Ισπανός, καθώς το δίδυμο με τους Χολέμπας και Αμπντούν ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά του, ενώ για τον Ράφικ Τζιμπούρ ούτε λόγος να γίνεται. Αυτός συνεχίζει να σκοράρει ανελλιπώς, οπότε δεν υπάρχει λόγος για… ιδιαίτερα.

 

Οσο για την άμυνα, ο Μίτσελ το σκέφτεται αν θα μονιμοποιήσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και στον αγώνα με τον ΟΦΗ έβαλε παρτενέρ του τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος τα πήγε αρκετά καλά. Στην προπόνηση της Τετάρτης ο Ισπανός έβαλε στο κόλπο και τον Δημήτρη Σιόβα που μπορεί να παίξει κι αυτός με άνεση στη θέση του αριστερού στόπερ. Με τον Μανωλά κερδίζει σε ταχύτητα, στοιχείο απαραίτητο για τον παρτενέρ του Αβραάμ αυτή την εποχή, ενώ με τον Σιόβα ανεβαίνει σε… ύψος, κάτι που του χρειάζεται για τις στημένες φάσεις, όπου διακρίνεται ο Ολυμπιακός! Ισως γι' αυτό τον λόγο να επέστρεψε στο χθεσινό δίτερμα στη δοκιμή του σχήματος με τους Μανωλά και Σιόβα!

 

Scroll to top