Pin It

Πρώτη φορά δεν τον κάλεσε όταν ανακοίνωσε την ενδεκάδα

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Τώρα που καταλαγιάζει το νταβαντούρι από τη διαιτησία του Τσακίρ, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με πιο ουσιαστικά πράγματα. Οπως, για παράδειγμα, με τη φήμη που από χθες έχει πάρει χαρακτήρα ρεπορτάζ.

 

Τα «ψωμιά» του Γουέιν Ρούνεϊ, λοιπόν, είναι λίγα στο Μάντσεστερ. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν είναι ευχαριστημένος γενικά από την παρουσία του διεθνή επιθετικού και γι’ αυτόν αποδείχθηκε καλό «πάτημα» η κακή ανασταλτική απόδοση του παίκτη στο πρώτο ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Τον άφησε, λοιπόν, εκτός ενδεκάδας στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να τον πουλήσει σε κάποιον σύλλογο ακόμα και… μισοτιμής. Βάσει λογικής και μόνον, αν κάποιος ήθελε να αποκτήσει τον Ρούνεϊ θα έπρεπε να δώσει 60-70 εκατομμύρια ευρώ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν το καλοκαίρι, ακόμη και με τα μισά! Κάπως έτσι έγινε και με τον Μπέκαμ προ δεκαετίας, σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με τη «βασίλισσα». Και όλοι θυμόμαστε πού κατέληξε μετά ο Αγγλος μέσος…

 

Πέρα από την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι, που αναφέραμε και χθες, υπάρχουν και κάποιοι ακόμα «μνηστήρες» που μπορούν να προσελκύσουν τον 27χρονο. Μάλιστα, οι γνωστοί τζογαδόροι Αγγλοι, έβγαλαν και τις σχετικές αποδόσεις που θα δείτε στον διπλανό πίνακα.

 

Ποιοι όμως έχουν πραγματικές ελπίδες αλλά και ανάγκη να προσθέσουν τον Ρούνεϊ στο δυναμικό τους;

 

Σαφέστατα η Παρί, που διαθέτει χρήματα και θέλει να αγοράσει ό,τι κινείται. Παρομοίως και η Σίτι. Αφενός σκορπάει άπειρα λεφτά, αφετέρου θα πετύχει ένα ισχυρό πλήγμα στον μεγάλο αντίπαλο. Ισως κι από εκδίκηση, ο Ρούνεϊ να θελήσει να παίξει στη συμπολίτισσα της Γιουνάιτεντ, όπως έκανε και ο Τέβες, που δεν είχε καλές σχέσεις με τον Φέργκιουσον.

 

Από τη μεριά του, δύσκολα θα μείνει εκτός παιχνιδιού ο Αμπράμοβιτς, ανεξάρτητα με τον προπονητή που θα έχει το καλοκαίρι στην Τσέλσι. Ο Ρούνεϊ μπορεί να παίξει και υπό προϋποθέσεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όχι όμως ως αντάλλαγμα για τον Κριστιάνο, όπως ακούγεται. Ενδιαφέρον έχει και μια πιθανή εμπλοκή της Μπάγερν Μονάχου. Λεφτά για χατίρι του Γουαρδιόλα, υπάρχουν…

 

Είναι δεδομένο ότι ο «Φέργκι» έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση τον Φαν Πέρσι παρά τον Ρούνεϊ. Συνήθως, πριν από τους αγώνες, ο προπονητής μαζεύει 4-5 αστέρια της ομάδας (Φέρντιναντ, Γκιγκς κ.λπ.) και τους ανακοινώνει την ενδεκάδα. Πριν από τη ρεβάνς της Τρίτης, δεν κάλεσε στην παρέα για πρώτη φορά τον Ρούνεϊ, ο οποίος πάντως δεν έκανε φασαρία.

 

Τον Οκτώβριο του 2010 ήθελε σαν τρελός να φύγει από το Μάντσεστερ. Και πάνω που ήταν έτοιμος να το ανακοινώσει, μεταπείστηκε από τον Φέργκιουσον και ανανέωσε. Παρ’ όλα αυτά, οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές όπως τα πρώτα χρόνια, κάτι που φάνηκε την περσινή Πρωτοχρονιά. Επειτα από ξενύχτι τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ο Ρούνεϊ προπονήθηκε με τη δεύτερη ομάδα, αποκλείστηκε από τον αγώνα με την Μπλάκμπερν και πλήρωσε πρόστιμο 287.000 ευρώ. Τις εβδομαδιαίες αποδοχές του δηλαδή!

 

Scroll to top