10/03/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Από το Καράκας στην Κοκκινιά

      Pin It

Από τη Βενεζουέλα στην Αθήνα και από τις συναντήσεις με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής στις συνομιλίες με Σοσιαλδημοκράτες. Με αυτό το σχήμα μπορεί να περιγραφεί η δραστηριότητα του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες μέρες. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρέθηκε χθες στη Βενεζουέλα για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες, ενώ σήμερα το απόγευμα θα συμμετάσχει στο καταληκτικό «στρογγυλό τραπέζι» της διημερίδας του ΙΝΕΡΠΟΣΤ και του Ινστιτούτου Levy.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας εκ των λίγων Ευρωπαίων πολιτικών που βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες, και απέτισε φόρο τιμής στη σορό του εκλιπόντος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της χώρας, Νίκολα Μαντούρο. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στη μητέρα και την κόρη του εκλιπόντος, ενώ είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, τον τέως πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, και τον πρόεδρο του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορρέα. «Οι ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο Κώστας Ησυχος που συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα (105,5 Στο Κόκκινο).

 

Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» για να μιλήσει σε εκδήλωση του ΙΝΕΡΠΟΣΤ του Γεράσιμου Αρσένη και του Levy Institute με τη συμμετοχή επιφανών Σοσιαλδημοκρατών πολιτικών και οικονομολόγων και συγκεκριμένα του οικονομολόγου James Galbraith, τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων, Νίκο Χρυσόγελο, τον Jordi Sevilla, πρώην υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ισπανίας και τη Λούκα Κατσέλη, πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας.

 

Ωστόσο την Κυριακή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στο πλαίσιο Αντιφασιστικής συγκέντρωσης στη Μάντρα του Μπλόκου. Την Πέμπτη, ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πετάξει για το Λονδίνο προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση στο LSE. Στελέχη πάντως του ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν να υπάρξει ικανοποιητική κινητοποίηση πολιτών στο Σύνταγμα την Κυριακή, όπου υπάρχει σχετικό κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top