Pin It

Από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Πάρι Τσάρτα, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

 

«Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο “Αυτο… διαχείριση για λίγους”, το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος κ. Ανθή Παζιάνου και δημοσιεύτηκε στις 12/3/2013, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι:

 

Α) Εχει ήδη δημοσιοποιηθεί η απάντηση της Πρυτανικής Αρχής σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα της Λέσβου (03/9/2012) και της ίδιας δημοσιογράφου, με την οποία αντικρούονται τεκμηριωμένα όλες οι αναφερόμενες σε αυτό ανακρίβειες.

 

Β) Εχουμε στείλει ήδη στον Υπουργό ΠΑΙΘΠΑ αναλυτικό υπόμνημα το οποίο αναφέρεται σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος.

 

Γ) Στο εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζονται εκ νέου ανακρίβειες, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για τη διαχείριση των ερευνητικών έργων από τον Ειδικό Λογαριασμό Ερευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ταυτόχρονα επιχειρείται να δημιουργηθεί λανθασμένη εντύπωση ότι η χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων θα μπορούσε να συμβάλει στην κάλυψη των υπαρκτών ελλείψεων χρηματοδότησης του ανθρώπινου δυναμικού και της φοιτητικής μέριμνας από την Πολιτεία.

 

Δ) Θα πρέπει να αφήσουμε με εμπιστοσύνη την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιτελέσει τo έργο της.

 

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι απέναντι σε ανυπόστατες καταγγελίες επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, δεδομένου ότι θιγόμαστε ως πρόσωπα αλλά ταυτόχρονα θίγεται το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε μια περίοδο όπου παρά τα τεράστια προβλήματα εντείνει τις προσπάθειές του για περαιτέρω ενίσχυση του ακαδημαϊκού του έργου και της φοιτητικής μέριμνας».

 

Η απάντηση της συντάκτριάς μας

 

Κύριε Τσάρτα,

 

Προφανώς στην «ανακρίβεια» των δημοσιευμάτων αυτών δεν φαίνεται να συμφώνησε και η Εισαγγελία Μυτιλήνης, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα. Επίσης, εκτός από την ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει και η δημοσιογραφία να κάνει ανεμπόδιστα τη δουλειά της.

 

Σε μια περίοδο κατά την οποία η κοινωνία και η εκπαίδευση στενάζουν, είναι αν μη τι άλλο προκλητικό υπάλληλοι να νέμονται μεταξύ τους έξτρα αμοιβές από τον μισθό τους, χωρίς να διευκρινίζεται το ωράριό τους και να θεωρείται ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση προγραμμάτων από τους ίδιους στους ίδιους.

 

Ανθή Παζιάνου

 

…………………………………………………………………….

 

Eρώτηση του ΚΚΕ 

 

Σχετική ερώτηση για το θέμα κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Για το ΚΚΕ διαμορφώνεται ένα τοπίο εργασιακών σχέσεων, μέσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διαφόρων ταχυτήτων: «Απλήρωτοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι ΔΕΠ με μισθούς εξαθλίωσης, σε αντίθεση με την πρυτανική αρχή και τον περίγυρό της, που νέμεται τα διάφορα κονδύλια κατά το δοκούν. Ολα αυτά αποτελούν έκφραση μιας γενικότερης κατάστασης που οδηγεί την πανεπιστημιακή έρευνα στα χέρια των επιχειρήσεων». Ο υπουργός ερωτάται τι μέτρα θα πάρει ώστε «να καταργηθεί η διαδικασία διαχείρισης του δημόσιου χρήματος από τους Ειδικούς Λογαριασμούς με την ένταξή τους στον κρατικό προϋπολογισμό και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και να στηριχτεί παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες και όχι στις απαιτήσεις του κεφαλαίου».

 

Αν.Παζ.

 

Scroll to top