Pin It

«Το εύκολο, να τον βάλεις απέναντι και να τον λιώσεις, μετατρέποντάς τον σε φανατικό φασιστάκι, που με το ακατοίκητο κεφάλι του για οδηγό θα μείνει σίγουρα ένα επικίνδυνο βλαμμένο σε όλη του τη ζωή»

 

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

 

ΟΚ. Ο Κατίδης είναι ένα τσογλανάκι που έχει το ακαταλόγιστο. Ζει έξω από τον κόσμο. Δεν ξέρει τι του γίνεται. Τσαμπουκαλεύεται με το παραμικρό. Πουλάει μαγκιές στους γύρω του χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος να του τραβήξει λιγάκι το αυτί. Βλέπει πολλούς και διάφορους οπαδούς πιτσιρικάδες να τον θαυμάζουν για τα… κατορθώματά του μέσα ή έξω από τα γήπεδα. Εμαθε να κυκλοφορεί σαν ούφο και να τον ανέχονται όλοι.

 

Προσωπικά δεν έχω καμιά απαίτηση. Οσο σοβαρά έπαιζε ώς τώρα και αξιοποιούσε το ταλέντο του, άλλο τόσο σοβαρά συμπεριφέρεται…

 

Γεμάτη άλλωστε Κατίδηδες η Αθήνα και η Ελλάδα. Παιδάκια 18 και 20 χρονώ, με μυαλό-αυγό σφιχτό που:

*Δεν άνοιξαν ποτέ βιβλίο στη ζωή τους.

 

*Φτιάχνονται βλέποντας τα κατορθώματα των Κασιδιάρηδων ή τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα παραγγέλματα του «Καιάδα» που τα προβάλλει σε prime time ζώνη καθημερινά η τηλεόραση.

 

*Οι γνώσεις τους περιορίζονται σε εκείνα που διαβάζουν στο facebook και σε όσα χαζεύουν στο youtube.

 

*Και γενικά μεγάλωσαν μέσα στην μπόχα και τη σαπίλα που έχει σκεπάσει τα πάντα γύρω μας μόνοι κι αβοήθητοι, χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι ο φασισμός, τι σημαίνει ρατσισμός και τι έκανε ο Χίτλερ πριν από 70 χρόνια.

 

Ειδικά ο… συγκεκριμένος Κατίδης που έτυχε να φορέσει ξαφνικά τη φανέλα της ΑΕΚ λογικό ήταν να αποτρελαθεί. Εγινε φίρμα από το πουθενά, απέκτησε θαυμαστές, είδε πιτσιρικάδες να τρέχουν να του ζητάνε αυτόγραφα και γκομενίτσες να τσακώνονται για πάρτη του. Λογικό να την ψωνίσει.

 

Αντε λοιπόν να καταφέρει να τον πιάσει κάποιος, ειδικά τώρα που θα βρεθούν στον δρόμο του εκατοντάδες θαυμαστές να του πουν… «μπράβο, παιχταρά μου». Κι ας δηλώνει «μεταμελημένος» και «άσχετος» με όλα αυτά που τον κατηγορούν.

 

Το θέμα είναι τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση με τον κάθε Κατίδη…

 

Το εύκολο, να τον βάλεις απέναντι και να τον λιώσεις, μετατρέποντάς τον σε φανατικό φασιστάκι, που με το ακατοίκητο κεφάλι του για οδηγό θα μείνει σίγουρα ένα επικίνδυνο βλαμμένο σε όλη του τη ζωή.

 

Το άλλο, το δύσκολο, να ξεκινήσεις μια προσπάθεια να του μάθεις πρώτα απ' όλα τα βασικά του αθλητισμού. Κάτι πήγε να κάνει ο Λίνεν όλο αυτόν τον καιρό που τσακωνόταν μαζί του. Προσπάθησε να του μάθει τι θα πει ομάδα και τι συμπεριφορές απαιτεί η συμμετοχή του σ' αυτή. Να του διδάξει την ιστορία του κλαμπ και την ανάγκη να τη σέβεται από τη στιγμή που θέλει να παίζει εκεί. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η προσπάθεια έμεινε στη μέση.

 

Βέβαια, ακόμη και τώρα δεν είναι αργά. Μιλάμε για παιδί είκοσι χρονώ, στο ξεκίνημα και της ζωής του. Ας αναλάβει κάποιος λοιπόν να τον ξαναβάλει στο θρανίο που προφανέστατα δεν θέλησε να καθίσει ποτέ. Οχι για να μη χαθεί ένας ποδοσφαιριστής. Αλλωστε το ποδόσφαιρο δεν θα χάσει τίποτα αν δεν ξαναπαίξει ο όποιος Κατίδης. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να γλιτώσει ένας άνθρωπος. Κι αυτό θα είναι το κέρδος.

 

Αλλωστε, τα διάφορα φασισταριά είναι έτοιμα να τον πλευρίσουν, να του πουν πόσο… μαγκιά ήταν αυτό που έκανε πανηγυρίζοντας το γκολ με τη Βέροια και πόσο «ρόμπες», «αλήτες», «ρουφιάνοι» και «ξεφτίλες» εκείνοι που άρχισαν από το Σάββατο το βράδυ να τον φτύνουν έχοντας αποφασίσει να τον εξαφανίσουν.

 

Θα είδατε τι γίνεται από την ώρα που τελείωσε το ματς μέχρι σήμερα. Ολοι έχουν κι από κάτι να πουν. Από τον Αλέφαντο, μέχρι τον Σταμάτη Γονίδη. Ακόμη και η «Bild» τον χαρακτήρισε… «Ελληνα Χίτλερ»! Τον Κατίδη…

 

Ενα ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα, όμως, είναι ποιος θα τα κάνει όλα αυτά. Η ΑΕΚ; Χαχαχα! Η ΕΠΟ; Χοχοχο! Το κράτος; Αχαχαχαχα!

 

Αλήθεια… Πού είναι η διοίκηση της ΑΕΚ στην όλη ιστορία; Απλά τον κάλεσε σε απολογία. Και σαν μην έφτανε αυτό, του έριξε και μια… χεστήρια ανακοίνωση η αμόλυντη Original!

 

 

Scroll to top