Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Επιστρέφει δυναμικά ο Γιάννης Φετφατζίδης! Οπως μετά το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου μπήκε και πάλι στη δύση του αγώνα και έβαλε χρώμα στην εικόνα του Ολυμπιακού, έτσι και στην Κέρκυρα «φρεσκάρισε» μαζί με τον Μήτρογλου την «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα, την ώρα που οι πιο έμπειροι συμπαίκτες του έδειχναν ότι αντιμετώπιζαν τον αγώνα σαν… πενταήμερη εκδρομή.

 

Το «πρώτο θρανίο» του Ολυμπιακού με τον «ψηλό» Μήτρογλου και τον «κοντό» «Φέτφα» είχε να μας απασχολήσει από την πρεμιέρα του Μίτσελ στη Σούπερ Λίγκα. Ηταν στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όταν ο Μήτρογλου πέτυχε το γκολ της νίκης με πανομοιότυπο τρόπο, ενώ ο Φετφατζίδης αν και είχε ξεκινήσει βασικός αντικαταστάθηκε από τον Βλαχοδήμο, ο οποίος «έτρεξε» ένα σερί αγώνων με παρουσία που έφτασε και σε θετικό πρόσημο. Ομως, τον τελευταίο καιρό δείχνει σημάδια πτώσης.

 

Ο Φετφατζίδης φαίνεται, πάντως, ότι «μελέτησε» καλύτερα το μάθημά του και τώρα μπορεί να αποδώσει αυτό που ζητάει ο προπονητής. Στην Κέρκυρα ήταν η σειρά του να μπει στη θέση του Βλαχοδήμου στο τελευταίο μισάωρο και μπόρεσε όχι μόνο να βγάλει την ασίστ για το γκολ του Μήτρογλου (όπως είχε κάνει και με τον Αμπντούν στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα), αλλά και να δυσκολέψει περισσότερο τη ζωή της άμυνας των αντιπάλων του, έχοντας αυτή τη φορά ουσιαστική συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας. Με καλή υποδοχή της μπάλας, κατοχή και ενέργειες με αντίκρισμα.

 

Η εξεταστική περίοδος βαδίζει προς το τέλος της και ίσως ο «μικρός Γιάννης» να είναι αποφασισμένος να μη δει το όνομά του στη λίστα με τους δανεικούς. Οσο για τον Μήτρογλου, έκανε στο 79’ αυτό που δεν κατάφερε ο Τζιμπούρ σε όλο το παιχνίδι. Να δει «κατάματα» την εστία και με γερό αριστερό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου.

 

Από το ματς με την Τρίπολη είχε να σκοράρει ο Ελληνας φορ και μάλιστα στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ είχε μείνει έξω και από τις τρεις αλλαγές. Στην Κέρκυρα την έκανε την επανεμφάνισή του και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού η επίθεση του Ολυμπιακού δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα.

 

Ξανάσμιξε με τον Τζιμπούρ όταν ο Μίτσελ είδε πως με όλη την Κέρκυρα κλεισμένη στην περιοχή της δεν μπορούσε να περιμένει τίποτα από έναν κυνηγό και το σερί των εκτός έδρας νικών του Ολυμπιακού δεν διακόπηκε ούτε στο νησί.

 

Τώρα απομένει άλλη μία «πτήση» στα Χανιά για τον αγώνα με τον Πλατανιά, αλλά τα πιο σημαντικά παιχνίδια, όπως είναι αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, θα περιμένουν τους «ερυθρόλευκους» στο «Καραϊσκάκη»!

 

Scroll to top