Pin It

high_utopia_cover (1)

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι εκδόσεις CartoonArk οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA» και συζήτηση με θέμα την «Πορεία της Ευρώπης».

Ο Μιχάλης Κουντούρης, με τα σκίτσα του τόσο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όσο και με άλλα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές εφημερίδες, παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ορισμένα από τα σκίτσα αυτά έχουν αναδημοσιευτεί από μεγάλα διεθνή πρακτορεία και έχουν αποσπάσει βραβεία σε εκθέσεις του εξωτερικού (Διεθνής Μπιενάλε EUROHUMOR 2003 στην Ιταλία και WorldPress Cartoon 2013 στην Πορτογαλία).
Αυτή η δουλειά συγκεντρώθηκε από τον δημιουργό σε ένα βιβλίο με τίτλο UTOPIA, των εκδόσεων CartoonArk.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και τις εκδόσεις CartoonArk, την Τετάρτη 20 Μαρτίου ώρα 7 μ.μ., στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νικόλας Βουλέλης.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σπύρος Πολυκανδριώτης, art director.
Στον χώρο του Ιδρύματος θα παρουσιαστούν και 18 πρωτότυπα έργα του Μιχάλη Κουντούρη.
Με αφορμή το βιβλίο θα ακολουθήσει συζήτηση για την «Πορεία της Ευρώπης» με ομιλητές τους Αλέκο Αλαβάνο, Παναγιώτη Ιωακειμίδη, καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, και Κωνσταντίνο Τσουκαλά, καθηγητή Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Scroll to top