Pin It

getFile (28)Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων του αποδίδονται περί «επίορκων υπαλλήλων» προχώρησε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης, «ξορκίζοντας» -τουλάχιστον από την πλευρά του- τις απολύσεις στο Δημόσιο. «Ποτέ δεν μίλησα για πειθαρχική δίωξη υπαλλήλων. Δέχομαι ότι υπάρχει αυτή η υστερία», είπε αναφορικά με τις απολύσεις και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν είναι κατευθυνόμενη ή όχι. Τέτοιον τρόμο και τέτοιο φόβο εγώ δεν δημιούργησα».

 

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση, ο κ. Μανιτάκης επισήμανε ακόμη πως στόχος είναι η αποκατάσταση του κύρους της μεγάλης πλειονότητας των υπαλλήλων ώστε να μη λοιδορούνται συνεχώς και να μην απαξιώνονται και πως η μόνη αλλαγή που έγινε στον υπαλληλικό κώδικα είναι ότι όταν κάποιος παραπέμπεται με αμετάκλητη απόφαση συμβουλίου για κακούργημα (πλαστογραφία, απάτη, υπεξαίρεση, δωροδοκία κ.λπ.) μπαίνει σε καθεστώς αργίας.

 

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις υπαλλήλων διαφόρων ευαίσθητων υπηρεσιών του κράτος που δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς από συμφέροντα, για να τους έχουν στο χέρι, ότι θα καταγγελθούν και άρα θα απολυθούν, και ζήτησε από τον υπουργό να σταματήσει η επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Χ. Ιωάννου

 

Scroll to top