Pin It

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ UNICEF 

 

Αν 90 σχολικά λεωφορεία, γεμάτα παιδιά του νηπιαγωγείου, συγκρούονταν κάθε ημέρα χωρίς επιζώντες, ο κόσμος θα το πρόσεχε. Περνά όμως απαρατήρητο το γεγονός ότι από τα 2.000 παιδιά που χάνουν καθημερινά της ζωή τους σε όλο τον κόσμο τα 1.800 πεθαίνουν από αιτίες που έχουν να κάνουν με το νερό και την υγιεινή!

 

Το συγκλονιστικό στοιχείο περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση της UNICEF με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού. «Μερικές φορές επικεντρωνόμαστε στους αριθμούς και αποτυγχάνουμε να δούμε τις ανθρώπινες τραγωδίες που κρύβονται πίσω από τις στατιστικές», τονίζει ο επικεφαλής του τομέα νερού και υγιεινής της διεθνούς οργάνωσης, που αναφέρει ότι, παρά τις προσπάθειες που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι θάνατοι παιδιών από τις συγκεκριμένες αιτίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και φτάνουν τις 760.000 τον χρόνο.

 

*Αλβανία και Σκόπια έχουν βάλει από καιρό τα «γυαλιά» στη χώρα μας, κυρώνοντας τη διακρατική συμφωνία για την προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος των Πρεσπών. Η συμφωνία είχε υπογραφεί, με ελληνική πρωτοβουλία, τον Φεβρουάριο του 2010, αλλά ώς σήμερα δεν έχει προωθηθεί για ψήφιση από τη Βουλή. Η καθυστέρηση φέρνει την Ελλάδα σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις γειτονικές χώρες και εμποδίζει την προώθηση προγραμμάτων που θα αναδείξουν το περιβάλλον και θα δημιουργήσουν θέσεις προστασίας.

 

Χ.ΤΖ.

Scroll to top