Pin It

getFile (7)«Εφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο δημοσιογράφος Βάσος Μαθιόπουλος, ο οποίος είχε συνεργαστεί με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και τις εφημερίδες «Τα Νέα», «Το Βήμα» και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ανέλαβε διευθυντής στην ΕΡΤ1.

 

Είχε αναπτύξει έντονη αντιστασιακή δράση κατά τη δικτατορία και ήταν πολιτικός σχολιαστής της Ντόιτσε Βέλε. Ηταν διδάκτορας Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βόνης, είχε συγγράψει πολλά βιβλία για την Αντίσταση και υπήρξε στενός φίλος πολλών σημαντικών Ευρωπαίων πολιτικών, όπως ο Βίλι Μπραντ.

 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «ο Βάσος Μαθιόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης της δημοσιογραφίας, ήταν ένας δημοκρατικός άνθρωπος με παιδεία και ήθος, ένας πολίτης με αγώνες για τη Δημοκρατία, γνώστης των ευρωπαϊκών πραγμάτων όσο λίγοι άνθρωποι της γενιάς του. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε ένας συνεπής αγωνιστής, ο οποίος εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις υπερασπιζόμενος τα δημοκρατικά του ιδεώδη και το δημοσιογραφικό επάγγελμα».

 

Η κηδεία του Βάσου Μαθιόπουλου θα γίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στις 11 το πρωί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Scroll to top