Pin It

Μετά τους Πρίντεζη, Μαυροειδή, Πάουελ, χτύπησε χθες και ο Αντιτς

 

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Τα δυο τελευταία και καθοριστικά παιχνίδια του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τα περιμένουν πώς και πώς. Ο καθένας με τις έγνοιες του. Σε αυτά θα κριθεί και μαθηματικά η πρόκριση στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας και θα προκύψουν (χιαστί) τα τέσσερα ζευγάρια που θα μονομαχήσουν σε σειρές (best of 5) πλέι οφ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου (10-12 Μαΐου).

 

Πριν ταξιδέψει για την Κωνσταντινούπολη, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη βαθμολογικά αδιάφορη Φενέρμπαχτσε και μετά την πικρή ήττα (73-67) από τη Μακάμπι στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, χθες, χρειάστηκε να βελτιώσει κατακόρυφα την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, για να δαμάσει με 84-68 τον Αρη στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Γεμάτο το γήπεδο αφού (μην ξεχνάμε) ο Αρης συμπλήρωσε χθες 99 χρόνια ζωής.

 

Ωστόσο, το ραντεβού με την ατυχία συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό. Ειδικά στους ψηλούς, έχει πέσει… περονόσπορος. Μετά τον Πρίντεζη (μέση), τον Μαυροειδή (εγχείρηση στο γόνατο) και τον Τζος Πάουελ που έβγαλε τον ώμο του στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Μακάμπι και δύσκολα θα μπορέσει να είναι ετοιμοπόλεμος στην Πόλη, στο Αλεξάνδρειο αποχώρησε τραυματίας ο Πέρο Αντιτς με αιμάτωμα στον τετρακέφαλο. Στην ουσία, υγιείς από τους 6 ψηλούς είναι μόνο οι 2: Χάινς και Σερμαντίνι. Παράλληλα, είναι σαν να μην έχει καλυφθεί το κενό του Βαγγέλη Μάντζαρη στη θέση του πλέι μέικερ, αφού ο Ντορόν Πέρκινς παραμένει εκτός τόπου και χρόνου.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν να παίξουν στην Πόλη με τη Φενέρ και την τελευταία αγωνιστική να φιλοξενήσουν στον καθοριστικότερο αγώνα όλων τη Χίμκι, την οποία είχαν νικήσει στη Μόσχα. Μόνο έτσι θα αποφύγουν έναν αποκλεισμό-σοκ. Με δυο νίκες όχι απλώς εξασφαλίζουν την πρόκριση (την εξασφαλίζουν και αν νικήσουν μόνο τη Χίμκι) αλλά θα είναι πιθανότατα δεύτεροι, κάτι που σημαίνει ότι θα πάρουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας.

 

Ο Παναθηναϊκός, παρά την τεράστια νίκη στη Μαδρίτη (74-73 τη Ρεάλ Μ.), δύσκολα θα τερματίσει ψηλότερα από την 4η θέση, η οποία θα τον φέρει (με μειονέκτημα έδρας) αντιμέτωπο με την Μπαρτσελόνα. Για να μην τεθεί θέμα αποκλεισμού χρειάζεται ή μία νίκη στα δύο παιχνίδια που του μένουν με Μπάμπεργκ (εκτός) και ΤΣΣΚΑ (εντός) ή μια ήττα της Μάλαγα στα ματς με Εφές εκτός και με Αλμπα εντός.

 

 

Scroll to top