Pin It

Ο Κώστας Αρβανίτης μιλάει για το νέο πρόγραμμα του «105,5 Στο Κόκκινο» και τις επιδιώξεις του από τη θέση του διευθυντή του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ

  

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου 

 

getFile (17)Πέτυχαν ημερομηνία για… ελπιδοφόρο ξεκίνημα: ανήμερα Πρωταπριλιά βγάζουν στον αέρα το ανανεωμένο τους πρόγραμμα στον «105,5 Στο Κόκκινο». Με τον Κώστα Αρβανίτη να κρατάει πλέον τα διευθυντικά ηνία του ραδιοσταθμού που, ως γνωστόν, ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τιμή μου που ένας καθαρός πολιτικός χώρος μού εμπιστεύεται ένα ραδιόφωνο με προοπτική» λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», από το γραφείο του στον 4ο όροφο, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού. «Ναι, αλλά θα σε περιμένουν στη γωνία ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Μουρούτης, να σε κατηγορήσουν για τη σχέση σου με έναν συγκεκριμένο κομματικό χώρο» του αντιτείνω χαριτολογώντας. «Εγώ δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε, αυτοί πρέπει να απολογηθούν για την κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα» απαντά χωρίς διάθεση για αστεία.

 

Το καινούργιο πρόγραμμα θα στηριχτεί κατά βάση στο υπάρχον δυναμικό του σταθμού. «Είναι 60 συνολικά οι εργαζόμενοι στον «“Κόκκινο”, ένα “πλούσιο” ραδιόφωνο δηλαδή» σημειώνει ο Κώστας Αρβανίτης. «Φέραμε όμως και μερικά νέα πρόσωπα κι εκπομπές για το αλατοπίπερο της υπόθεσης. Ο Αρης Χατζηστεφάνου και το Infowar, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος, η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Ηλίας Μαμαλάκης, όχι για μαγειρική αλλά για να προσφέρει μια απαραίτητη νότα αισιοδοξίας».

 

- Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα κομματικό ραδιόφωνο…

 

«Ηταν κομματικό ραδιόφωνο. Ηταν ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ».

 

- Μα και τώρα ανήκει ιδιοκτησιακά στον ΣΥΡΙΖΑ…

 

«Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο ραδιόφωνο που θα αποτυπώνει την αισθητική της Αριστεράς. Η πολιτική γραμμή του σταθμού θα βγαίνει μέσα από την κοινωνία, θα εκφράζουμε τον θυμό της».

 

- Κι αν αυτός ο «θυμός» είναι διαφορετικός από την επίσημη γραμμή του κόμματος;

 

«Δεν μπορείς να στήσεις ραδιόφωνο ακολουθώντας κομματικές γραμμές. Και δεν θα το κάνουμε. Δώστε μας λίγο χρόνο να το αποδείξουμε. Αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα το συγκεκριμένο ραδιόφωνο για τον ιδιοκτήτη του, τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αποδείξει πως όσα ζητάει, όλα εκείνα για τα οποία διαμαρτύρεται, μπορεί να τα υλοποιήσει και στο ραδιόφωνό του. Αλλιώς οι υποσχέσεις του θα αποδειχθούν φρούδες ελπίδες».

 

- Τι είναι εκείνο που θα αλλάξει στον σταθμό;

 

«Οι ειδήσεις του. Θα είναι θεσμικά ορθές. Δεν θα είμαστε η ντουντούκα του κόμματος. Θα συμμαχήσουμε με την είδηση, όχι με την κομματική γραμμή».

 

- Και οι παρεμβάσεις που, αναπόφευκτα, θα υπάρξουν;

 

«Αν μπουν σε τέτοια λογική, τότε δεν θα έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Η συμφωνία μας είναι να γίνει ένα έγκυρο ραδιόφωνο. Αν ήθελαν κομματικό ραδιοσταθμό, τότε έκαναν κακή επιλογή στο πρόσωπό μου».

 

- Τι σε κάνει όμως να πιστεύεις πως θα σε αφήσουν να δουλέψεις όπως εσύ νομίζεις σωστά; Και για τα εργασιακά δίνει αγώνες ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά άφησε απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους στον «105,5 Στο Κόκκινο»…

 

«Κι έκαναν απεργία οι εργαζόμενοι χωρίς να απολυθούν όπως αλλού».

 

- Δεν είναι αυτό το θέμα…

 

«Με ενδιαφέρει το μέλλον του σταθμού, δεν θα απολογηθώ για όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Δόθηκαν πάντως οι απαραίτητες εγγυήσεις. Ο κόσμος θα πληρώνεται κανονικά και το ραδιόφωνο θα διοικείται από τον διευθυντή του».

 

 

 

 

 

Scroll to top