Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Είναι γνωστό πως η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει έφεση στο γκολ, αλλά και οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί.

 

Το μεγάλο ζητούμενο για τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι η άμυνά του, που εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει προβλήματα και κενά.

 

Στο προχθεσινό ματς με τη Γαλατασαράι, που ήταν ένας κρίσιμος προημιτελικός για το Τσάμπιονς Λιγκ, η οπισθοφυλακή των Μαδριλένων πήρε άριστα. Σχεδόν κανένα λάθος, κρίσιμες επεμβάσεις και εξαιρετική εμφάνιση απ' όλους. Από τον τερματοφύλακα Λόπεθ ώς τον «γκελαδόρο» Σέρχιο Ράμος. Κορυφαίος όλων φυσικά ο νεαρός Βαράν, που είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Ντρογκμπά και τα πήγε θαυμάσια. «Είμαι πολύ χαρούμενος, που παίξαμε καλά, κυρίως στην άμυνα. Αμυνθήκαμε καλύτερα απ’ ότι επιτεθήκαμε. Διαβάσαμε εξαιρετικά και εξουδετερώσαμε τον αντίπαλο» τόνισε ο Μουρίνιο, που θεωρεί –όπως και οι περισσότεροι- τη ρεβάνς τυπική διαδικασία: «Μόνο με θαύμα θα περάσει η Γαλατά» είπε χαρακτηριστικά.

 

Μετά το 3-0 η «βασίλισσα» είναι το απόλυτο φαβορί. Κι όταν στο 89′ ο Ράμος πήρε κίτρινη κάρτα, που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό, πολλοί πίστεψαν πως το έκανε επίτηδες, ώστε να αγωνιστεί στα ημιτελικά χωρίς τον φόβο τιμωρίας.

 

Είναι μια τακτική που συνηθίζει ο Μουρίνιο, αλλά ο ίδιος ο παίκτης το διέψευσε κατηγορηματικά: «Δόθηκε ένα φάουλ έξω από την περιοχή μας, που δεν ήταν. Πάνω στα νεύρα μου κλότσησα την μπάλα, γιατί θα μπορούσαμε να δεχτούμε γκολ. Φυσικά και δεν είχα κάποιον δόλο».

 

Για τη διαιτησία φωνάζουν οι Τούρκοι, για μια περίπτωση που θα μπορούσε ο Γιλμάζ να πάρει πέναλτι από τον Ράμος. «Ο διαιτητής φοβήθηκε να δώσει πέναλτι μέσα στο Μπερναμπέου. Είναι ερασιτέχνης και δεν αξίζει να παίζει σε τέτοιο επίπεδο» δήλωσε εξοργισμένος ο Φατίχ Τερίμ, που διαμαρτύρεται για ακόμα μια φάση – χέρι του Κεντίρα στο πρώτο μέρος. Ειδικά σε αυτή τη φάση δεν υπήρχε τίποτα επιλήψιμο.

 

Ο Τούρκος προπονητής περίμενε πολλά τόσο από τον Ντρογκμπά όσο και από τον Γιλμάζ. Ο Αφρικανός πάλεψε, αλλά ο Τούρκος φορ έδειχνε εντελώς εκτός κλίματος. Φέτος έχει πετύχει οκτώ γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακριβώς όσα και ο Μέσι. Ο Κριστιάνο, με το αριστερό πλασέ του στο 9ο λεπτό, έφτασε τα εννιά και είναι πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση.

 

Σκόραρε μία φορά κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι (εντός), Ντόρτμουντ (εκτός), Αγιαξ (εντός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός κι εκτός), ενώ έκανε χατ τρικ στο Αμστερνταμ απέναντι στον Αγιαξ. Ο Πορτογάλος έχει σημειώσει 45 γκολ σε ισάριθμους αγώνες με τη Ρεάλ φέτος.

 

Scroll to top