Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Μπορεί οι οπαδοί της Τσέλσι να ενδιαφέρονται περισσότερο για το πότε θα δουν τον Ράφα Μπενίτεθ να φεύγει από τον πάγκο, αλλά δεν τους… χάλασε η χθεσινή νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν με 3-1. Οι Λονδρέζοι έχουν πλέον προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, στην προσπάθειά τους να μπουν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν κατακτήσει και τα τρία ευρωπαϊκά κύπελλα.

 

Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους οι δύο Ισπανοί. Ο μασκοφόρος Φερνάντο Τόρες πέτυχε δύο τέρματα, ενώ ο Χουάν Μάτα έδωσε δύο ασίστ. Το καλύτερο όμως γκολ του αγώνα ανήκει στον Μόζες με το εξαιρετικό βολέ του στο 32ο λεπτό (2-0). Η χθεσινή Ρουμπίν Καζάν, σκιά της ομάδας που απέκλεισε Ατλέτικο και Λεβάντε, ευστόχησε πριν από την ανάπαυλα σε πέναλτι με τον Νάτσο.

 

Καμιά δεκαπενταριά χιλιόμετρα βορειότερα, στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», η εντυπωσιακή στους προηγούμενους γύρους Τότεναμ βρέθηκε να χάνει από τη Βασιλεία με 2-0 στο 34′, με γκολ των Στόκερ και Φαμπιάν Φράι, ενώ είδε και τον Ααρον Λένον να αποχωρεί τραυματίας.

 

Ο Αντεμπαγιόρ μείωσε στο 41′, ενώ η ευκαιρία που έχασε ο Σκοτ Πάρκερ στο 43′ (από τα πέντε μέτρα σε κενή εστία!) θα μνημονεύεται για πολύ καιρό!

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πάλι καλύτερη, αλλά η Τότεναμ κατάφερε να κάνει το 2-2 με τον Σίγκουρντσον στο 58′.

 

Το μεγάλο της πρόβλημα είναι ότι τελείωσαν τραυματίες τον αγώνα και οι Γκάρεθ Μπέιλ και Ουιλιάμ Γκαλάς, δημιουργώντας πονοκεφάλους στον Βίλας Μπόας ενόψει της επόμενης Πέμπτης.

 

Στην Κωνσταντινούπολη, η αναμέτρηση μεταξύ της Φενερμπαχτσέ και της Λάτσιο δικαίωσε όσους υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο, αλλά οι Τούρκοι είχαν δύο δοκάρια με τους Σο και Μεϊρέλες. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 48ο λεπτό όταν ο Ονάζι των «λατσιάλι» αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες. Μισή ώρα αργότερα, ο Ράντου υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι-χέρι και η Φενέρ έκανε το 1-0 με τον Ουεμπό, ενώ ο Ντιρκ Κάουτ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους Τούρκους με το 2-0 στην εκπνοή του αγώνα.

 

Στη Λισαβόνα, η Νιούκαστλ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, όταν οι Σίμπσον και Σισοκό συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο τελευταίος πάσαρε στον Σισέ που από κοντά νίκησε τον Κρουλ. Αντί όμως να γίνει το 0-2, όταν το σουτ του Σισέ βρήκε το δοκάρι στο 23′, έγινε το 1-1 στο 25′, με τον Κρουλ να αποκρούει μεν το σουτ του Καρντόσο αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει στο ριμπάουντ του Ροντρίγκο. Μετά την ισοφάριση η Μπενφίκα πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο πια μετέφερε την κυριαρχία της και στον πίνακα του σκορ. Με (πολύ) πλάγιο σουτ του Λίμα έκανε το 2-1, ενώ ο Καρντόσο μεγάλωσε τη διαφορά στο 71′ από τη βούλα του πέναλτι.

 

Scroll to top