Pin It

Τους επικοινωνιακούς ελιγμούς της τρικομματικής κυβέρνησης επιχειρεί να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκτιμώντας παράλληλα ότι, μέσα από τις διαπραγματεύσεις, έρχεται και νέο μνημόνιο.

 

«Η κυβέρνηση που τώρα φέρεται να ισχυρίζεται προς τους τροϊκανούς ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα, είναι η ίδια κυβέρνηση που το Νοέμβριο ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και τώρα συζητά για το τέταρτο», σημείωνε χτες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «έχει δεχτεί τη ρήτρα αυτόματης λήψης μέτρων για να “διορθώνεται” το πρόγραμμα προς το χειρότερο» και «διαβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απόκλισης από τις μνημονιακές δεσμεύσεις».

 

Η Κουμουνδούρου προσέθετε ότι «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται την οποιαδήποτε αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, αλλά προσπαθεί να πάρει επικοινωνιακές ανάσες εξαιτίας της πασιφανούς αποτυχίας του προγράμματος σε όλα τα επίπεδα» και κατέληγε λέγοντας ότι η τρικομματική είναι «παγιδευμένη σε αυτά που η ίδια έχει δεσμευτεί» και «αδύναμη να προτείνει την παραμικρή αντιπρόταση για την έξοδο από την κρίση, το μόνο το οποίο μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό είναι το να φύγει μια ώρα αρχύτερα».

 

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, μέσω του βουλευτή Τέρενς Κουίκ, κάνουν λόγο για «κοροϊδία», ενώ επιτίθενται στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. «Ο πρωθυπουργός, αντί να κάνει πράξη αυτό που φέρεται να είπε, ότι δηλαδή “δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα” και να κλείσει οριστικά κάθε περαιτέρω συζήτηση μαζί τους, τους ξαναέστειλε πίσω στον εκπρόσωπο των τραπεζιτών, τον Γιάννη Στουρνάρα, για να κουβεντιάσουν τι άραγε;» αναρωτήθηκε ο Τέρενς Κουίκ από την Αμφισσα.

 

Στο ερώτημα απάντησε ο ίδιος ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι, με τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο Στουρνάρας, που τον αποκαλεί «ψυχρό εκτελεστή», έχει σκοπό «να σφίξει κι άλλο τη βίδα της μέγγενης στο κεφάλι του Ελληνα». Ο Τ. Κουίκ κατέληξε αναφέροντας ότι «η κοροϊδία εξακολουθεί να έχει επικίνδυνες, για τη χώρα, διαστάσεις».

 

«Η διαπραγμάτευση εντός της Ε.Ε. με τα μονοπώλια κυρίαρχα μόνο χειρότερα φέρνει για το λαό» εκτιμά το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας πως «το ζήτημα για τους εργαζόμενους δεν είναι εάν η σφαγή των μισθών και των συντάξεων, τα χαράτσια, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις γίνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ούτε ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφεληθούν περισσότερο». Ο Περισσός εκτιμά μάλιστα ότι «το ζήτημα για το λαό είναι πώς θα βάλει φρένο και τέλος στην εξόντωση των δικαιωμάτων του» και προκρίνει ως βασική προϋπόθεση «να απορρίψει (ο λαός) τους εκβιασμούς και την προπαγάνδα των κομμάτων της συγκυβέρνησης καθώς και τις δήθεν λύσεις που προτείνουν τα άλλα κόμματα του “ευρωμονόδρομου”».

 

Ν.ΣΒ.

Scroll to top