29/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πρωινές «αερομαχίες»…

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Η λεγόμενη πρωινή ενημέρωση μπορεί να μη διαθέτει υψηλό αριθμό τηλεθεατών, αλλά δίνει το εναρκτήριο «λάκτισμα» στις κόντρες τηλεθέασης. Θεωρείται ότι από εκεί αρχίζει κάθε κανάλι να κτίζει ή να χάνει μία βάση για το υπόλοιπο της ημέρας.

 

Οι πολύ πρωινές «μάχες» δίνουν ένα πρώτο σαφές στίγμα για κάθε κανάλι.

 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen Audience Measurement για το χρονικό διάστημα 29/10 – 25/11/12 «κυρίαρχος του παιχνιδιού» φαίνεται να παραμένει ο άλλοτε «Καλημέρα Ελλάδα» Γιώργος Παπαδάκης που με το «Πρωινό ΑΝΤ1» πλέον (το οποίο ολοκληρώνεται στις 11.00) καταφέρνει να προσελκύει καθημερινά κατά μέσον όρο 400.000 τηλεθεατές.

 

Αριθμός που θεωρείται αρκετά υψηλός για τη συγκεκριμένη ζώνη, ενώ ακολουθεί το δίδυμο Δημήτρη Καμπουράκη – Γιώργου Οικονομέα με το «Κοινωνία ώρα MEGA» που καθηλώνουν μπροστά στις μικρές τους οθόνες 101.000 λιγότερους τηλεθεατές (299.000 ημερησίως).

 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πόπη Τσαπανίδου με το «Τώρα» στον ΣΚΑΪ (229.000), εκπομπή βέβαια που μεταδίδεται 10.00 με 13.00. Στην πιο πρωινή ζώνη, στο ίδιο κανάλι, το δίδυμο Βασίλη Λυριτζή-Δημήτρη Οικονόμου με την «Πρώτη γραμμή» αποσπούν την προσοχή 184.000 τηλεθεατών.

 

Στα Σαββατοκύριακα η κατάσταση είναι διαφορετική καθώς το «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» (ΣΚΑΪ, 300.000 τηλεθεατές) παίρνει την πρωτιά στο νήμα από το «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη.

 

Η πρώτη βέβαια εκπομπή διαρκεί μία ώρα 75 λεπτά περισσότερα καθώς αρχίζει νωρίτερα (06.45) και ολοκληρώνεται στις 11.00.Στην τρίτη θέση βρίσκεται η εκπομπή που ακολουθεί στον ΣΚΑΪ μετά τον Γ. Αυτιά, το «Κυριακή με δράση» (μεταδίδεται μόνο Κυριακές) και προσελκύει κατά μέσον όρο 229.000 τηλεθεατές.

 

Χαμηλές πτήσεις κάνουν τα πρωινά ενημερωτικά της ΝΕΤ, στα οποία βέβαια έχουν κοστίσει οι συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις εξαιτίας βέβαια των αυταρχικών αποφάσεων και των εμμονών ορισμένων στελεχών της διοίκησης της ΕΡΤ.

 

Πάντως ξεχωρίζει η δίωρη «Πρωινή Ενημέρωση» τις καθημερινές με Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη που, παρότι έχουν στο συγκεκριμένο διάστημα μισές εμφανίσεις (9 από συνολικά 18) σε σύγκριση με τις εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών καταφέρνουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον 157.000 τηλεθεατών κατά μέσον όρο ημερησίως.

Scroll to top