Pin It

 Γερμανός ταξιδιώτης κατείχε 7,18 κιλά χρυσού και 293.435 ευρώ. Στην ίδια πτήση εντοπίστηκε φορτίο με 425 κιλά ασήμι

 

Ασήμι, χρυσό και σχεδόν 300.000 ευρώ είχε στις αποσκευές του Γερμανός υπήκοος, ο οποίος επιχείρησε να τα εξαγάγει παράνομα από τη χώρα. Σε μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, που αναχωρούσε από την Αθήνα, εντοπίστηκαν 425 κιλά ασήμι με προορισμό τη Γερμανία. Οι τελωνειακοί του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» ειδοποίησαν το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο διενήργησε έλεγχο.

 

Οπως διαπίστωσε, ο Γερμανός υπήκοος επρόκειτο να ταξιδέψει με πτήση της Lufthansa στη Γερμανία. Κατείχε 7,185 κιλά χρυσού με φορολογικά στοιχεία επιχείρησης που είχε εντοπιστεί στο κέντρο της Αθήνας και η οποία δεν παρουσίαζε εμπορική δραστηριότητα. Στην κατοχή του βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 293.435 ευρώ.

 

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ γίνονται στο πλαίσιο εντοπισμού υποθέσεων για παράνομη διακίνηση χρυσού, ενεχυροδανειστηρίων με παράνομες δραστηριότητες και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τα 425 κιλά ασήμι, τα 7,185 κιλά χρυσού και τα μετρητά ύψους 293.435 ευρώ κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ και θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγείται, με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Scroll to top