Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Εξι χρόνια δίχως νίκη στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου είναι πολλά για τον Παναθηναϊκό.

 

Κι όμως. Τόσα έχουν περάσει από την τελευταία επικράτηση του «τριφυλλιού» στο «Καραϊσκάκη», όταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είχε «παγώσει» το Φάληρο στο 88ο λεπτό του αγώνα και είχε χαρίσει το πολυπόθητο τρίποντο στους «πράσινους».

 

Το οξύμωρο του αγώνα τις 4ης Μαρτίου του 2007 είναι ότι τότε, όπως και τώρα, ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο ντέρμπι ως το μεγάλο «αουτσάιντερ», με προφανή σκοπό να προασπίσει το πρεστίζ και την ιστορία του, καθώς είχε μείνει 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν ουσιαστικά πρωταθλητής έχοντας στήσει άτυπη… φιέστα στο γήπεδό του.

 

Τώρα, απλώς το βαθμολογικό άνοιγμα έφτασε στους 37 βαθμούς και η φιέστα ετοιμάζεται, με τον τίτλο να είναι και μαθηματικά «καπαρωμένος» από τον αντίπαλο.

 

Η ειδοποιός διαφορά ωστόσο δεν έγκειται στους αριθμούς, αλλά στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, το οποίο δεν έχει καμία σχέση στην παρούσα φάση με το 2007…

 

Ολα τα παραπάνω, εν τούτοις, ανήκουν στο παρελθόν. Και η φετινή απογοητευτική ομάδα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να καταθέσει κάθε ικμάδα των δυνατοτήτων της, όλοι κι ο καθένας ξεχωριστά, για να σώσει «οτιδήποτε αν σώζεται», που λέει και το γνωστό άσμα του Τσακνή…

 

Το ντέρμπι της Κυριακής στο Φάληρο αφορά καθαρά το γόητρο του «τριφυλλιού» και την προάσπιση της αξιοπρέπειας του συλλόγου, στο θυμικό των εκατομμυρίων φίλων που γεύτηκαν απανωτές πίκρες. Ολα αυτά στην προοπτική ότι «κάτι γίνετα», με την ελπίδα πως «μπορεί η ψαλίδα τελικά να μην είναι τόσο μεγάλη» και συνεπώς «με τις κατάλληλες κινήσεις ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα» στην επόμενη περίοδο.

 

Αρα; Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει να κάνει περισσότερο με τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που στα λεγόμενα μεγάλα ματς, με εξαίρεση αυτό με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, όπου έσπασε το αήττητο στα ντέρμπι, έδειξαν «χαρακτήρα» και τα πήγαν πολύ καλύτερα απ' ό,τι στα θεωρητικά «εύκολα».

 

Ακόμη και στα ευρωπαϊκά, με την Τότεναμ σε Λονδίνο και ΟΑΚΑ και με τη Λάτσιο στην Αθήνα, το «τριφύλλι» φάνηκε ανταγωνιστικό και οι παίκτες του κατέθεσαν εγωισμό. Γιατί όχι και στο «Καραϊσκάκη»;

 

Αλλωστε και στο ματς του πρώτου γύρου τελειωμένο τον είχαν όλοι τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος φίλος της ομάδας, προκειμένου να αντλήσει αισιοδοξία για το αυριανό ντέρμπι.

 

Το αν έχει δίκιο ή «πετάει στα σύννεφα» ουδείς έχει το δικαίωμα να το προδικάσει. «Καθρέφτης» άλλωστε είναι μόνο το γήπεδο και τίποτε άλλο…

 

………………………………………………………………………..

 

Οι τελευταίες δοκιμές στο κέντρο! 

 

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής εντοπίζονται οι τελευταίες «δοκιμές» του Μίτσελ για το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο «σίγουροι» θα πρέπει να θεωρούνται οι Λιούμπομιρ Φέισα και Γιάννης Μανιάτης και ο «καταλληλότερος» για να συνδέσει τον χώρο του κέντρου με τον Τζιμπούρ προβλέπεται να είναι ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ιμπαγάσα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μείνει για επιλογή στο δεύτερο ημίχρονο και ο Μασάντο δείχνει να «απειλείται» από τον Γκρέκο -κι αυτή είναι μία απόφαση που θα δείξει και τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει ο Μίτσελ τον αγώνα. Θυμίζουμε ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχε ξεκινήσει ο Ιταλός για περισσότερη σιγουριά στα μετόπισθεν αλλά λόγω του τραυματισμού του μπήκε από νωρίς ο Πορτογάλος ο οποίος είχε παίξει και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε και τους Μοντέστο και Παπάζογλου για το δεξί άκρο της άμυνας αλλά ο Κορσικανός είναι το «φαβορί», ενώ στον πάγκο προβλέπεται να μείνει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος!

 

Περίπου 500 εισιτήρια είχαν μείνει μέχρι χθες το βράδυ απούλητα για το σημερινό ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, που λογικά θα φύγουν μέχρι το απόγευμα.

 

Scroll to top