16/04/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η λεπτή πράσινη γραμμή

      Pin It

Πεδουλάκης και Δ. Γιαννακόπουλος προσπαθούν να ισορροπήσουν το πάθος του κατάμεστου ΟΑΚΑ με την αγωνιστική υπομονή, με στόχο το 2-1 επί της Μπαρτσελόνα

 

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Το πάθος μαζί με την απαραίτητη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση που χρειάζεται ειδικά στο αποψινό παιχνίδι (21.45, ΕΤ1) με την Μπαρτσελόνα, είναι υποχρεωμένοι να συνδυάσουν οι 20 χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα κατακλύσουν τις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Μόνον έτσι θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα τους να επιβάλει τα αγωνιστικά της πλεονεκτήματα στο παρκέ.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, υπό την σκιά της επιτήρησης της Ευρωλίγκας και την απειλή ότι με το παραμικρό έκτροπο θα τιμωρηθεί η έδρα εν όψει του 4ου αγώνα, δεσμεύθηκε δημόσια ότι η ατμόσφαιρα θα είναι υποδειγματική. Κάλεσε μάλιστα τη διοίκηση της διοργανώτριας αρχής να τη φιλοξενήσει στο γήπεδο.

 

Το ίδιο πρόβλημα θα προσπαθήσει να διαχειριστεί αγωνιστικά και ο προπονητής Αργύρη Πεδουλάκης.

 

Μετά το 1-1 της Βαρκελώνης, οι «πράσινοι» πήραν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας και την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, αρκεί να αντέξουν σε δύο παιχνίδια (σήμερα και την Πέμπτη) την πίεση που συνήθως νιώθει ο γηπεδούχος.

 

«Ναι, είναι αλήθεια ότι θέλει προσοχή και καλή διαχείριση. Να χρησιμοποιήσουμε τον ενθουσιασμό του κόσμου στην άμυνα και να παίξουμε στην επίθεση χωρίς ανυπομονησία, σαν να μην υπάρχει κανείς στο γήπεδο», υπογράμμισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος μπορεί να έχει ήδη κερδίσει την πρώτη παρτίδα από τον Πασκουάλ, αλλά παραμένει προσεκτικός. «Δεν είναι προσωπική μάχη των προπονητών. Η Μπαρτσελόνα είναι μια μεγάλη ομάδα, μπορεί να αντιδράσει».

 

Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να διατηρήσει χαμηλά το σκορ και τον ρυθμό, αφού τον βολεύει το «σετ παιχνίδι». Ωστόσο ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ στην ποδοκνημική έχει δημιουργήσει έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» καθώς είναι ένας παίκτης που βοηθάει στα ριμπάουντ και το σκοράρισμα. Η συμμετοχή του θα αποφασιστεί με κοινή απόφαση ιατρικού, προπονητικού τιμ και παίκτη, αλλά και πάλι δεν θα είναι 100% έτοιμος.

 

Με βάση την άσχημη εικόνα που βγάζει στο γήπεδο τον τελευταίο καιρό η Μπαρτσελόνα επισκέπτεται το ΟΑΚΑ «κουμπωμένη» και με τραυματία – αμφίβολο τον Ιγκλς.

 

«Κατ' αρχάς πρέπει να βελτιώσουμε τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή μας», δήλωσε ο Σλοβένος πίβοτ των «μπλαουγράνα» Εραζαμ Λόρμπεκ, «παρών-απών» ώς τώρα στη σειρά…

 

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος στο παλιό του σπίτι.

 

«Εδώ κι έναν μήνα που άρχισε να διαφαίνεται ότι θα προκύψει το συγκεκριμένο ζευγάρι, άρχισα να προετοιμάζω τον εαυτό μου, αλλά νιώθω ότι ακόμη δεν το έχω καταφέρει», τόνισε και συμπλήρωσε: «Οφείλω να πω ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν υπέροχοι απέναντί μου όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν η οικογένειά μου. Επομένως ακόμη και αν με αντιμετωπίσουν σαν εχθρό επί δύο ώρες θα το καταλάβω και θα το αποδεχτώ. Ετσι είναι η ζωή, αλλά είμαι σίγουρος ότι μετά το παιχνίδι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα μαζί μου».

 

………………………………………………………………

 

Μια νίκη μακριά η Ρεάλ Μ.

 

Μια νίκη μακριά από τη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ του Λονδίνου βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης και θα προσπαθήσει να την πετύχει απόψε (21.45, NS) στο «Γιαντ Ελιάου» για να ξεμπερδεύει.

 

Από την άλλη η γηπεδούχος Μακάμπι παίζει με την πλάτη στον τοίχο και ποντάρει στο παθιασμένο κοινό της για να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης. «Ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο όμορφα ή τόσο άσχημα, όσο δείχνουν. Οπως κάναμε το come back στο ΤΟΡ 16 θα επιχειρήσουμε να το κάνουμε και τώρα. Δεν είμαστε τόσο κακοί όσο εμφανιστήκαμε στη Μαδρίτη», υποστήριξε ο κόουτς των Ισραηλινών Ντέϊβιντ Μπλατ που έχει ρίξει το βάρος στην ψυχολογία. Η «βασίλισσα» πάντως εξακολουθεί να νιώθει άνετα με δεδομένο ότι το 2-0 δεν έχει ανατραπεί ποτέ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

 

Ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί στον έναν ημιτελικό του Λονδίνου με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα.

 

 

 

Scroll to top