17/04/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σήμερα κληρώνει για τον ΟΠΑΠ

      Pin It

Μετά την «τράτα» με τα λεφτά για τον ΟΠΑΠ, κερδοσκοπικά funds από τη Γερμανία ετοιμάζουν… μεγάλες επενδύσεις. Το γεγονός ότι τα πάντα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας στην Ελλάδα προσελκύει επενδυτές. Η γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» αναφέρεται στην εταιρεία επενδύσεων Third Point, που ίδρυσε επενδυτικό οργανισμό με την επωνυμία Third Point Hellenic Recovery Fund, ακολουθώντας τη στρατηγική των ανταγωνιστών της (Oak Tree Capital και Fortress Investment).

 

Η Third Point, που κέρδισε με τα ελληνικά ομόλογα, ενημερώνει τους μετόχους της ότι θα επενδύσει στην Ελλάδα, σε μετοχές, ακίνητα (μέσω της Dolphin Capital, που κατασκευάζει τουριστικά συγκροτήματα) και με στόχο τον ΟΠΑΠ, από τον οποίο θα επιχειρήσει να αγοράσει μέρος τού προς πώληση ποσοστού.

 

Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που κλείνει σήμερα με την υποβολή προσφορών, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδης μιλώντας στο συνέδριο του Economist είπε χαριτολογώντας ότι «η τράτα έρχεται και φέρνει καλή ψαριά για τον ΟΠΑΠ», ενώ για τη ΔΕΠΑ ανέφερε πως στο τέλος του μήνα θα δοθούν οι προσφορές και για το Ελληνικό και «ορισμένα πράγματα είναι τελειωμένα. Προχωράμε προς μια κατεύθυνση. Οσοι πιστοί προσέλθετε. Τελείωσε». Τέλος, χαρακτήρισε «έγκλημα» τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς δόθηκε βάρος στο δημοσιονομικό πρόβλημα.

 

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας επανακατέθεσε στη Βουλή την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό (σ.σ. είχε μείνει αναπάντητη) για την «έκνομη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ». Και καταγγέλλει ότι «το Ταμείο, εκτός από φορέας υλοποίησης του πιο ακραίου προγράμματος ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, από την ημέρα ίδρυσής του λειτουργεί με αδιαφανείς διαδικασίες», όπως ο διορισμός του –υπόδικου πλέον- κ. Αθανασόπουλου με παράνομο τρόπο, η παράλειψη του Δ.Σ. να αναρτά τριμηνιαίες εκθέσεις στο Διαδίκτυο, η αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών των προς πώληση επιχειρήσεων και η αλλαγή των όρων για τη ΔΕΠΑ.

 

Scroll to top