28/04/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η αλήθεια πίσω από τις μακέτες

      Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ 

 

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Το μόνο που μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης, αν τελικά το θελήσει, θα είναι ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο, πάνω στο οποίο η ομάδα θα προσπαθήσει να στηρίξει την αναγέννησή της. Να το χρηματοδοτήσει, να το χτίσει και να μείνει στην ιστορία.

 

Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να το παραδώσει σ' εκείνους που θα διοικούν. Αν υπάρχουν δηλαδή οι πραγματικά άξιοι να πάρουν την ΠΑΕ στα χέρια τους και να την ξαναγεννήσουν από το τίποτα, πατώντας πάνω σ' ένα τέτοιο γήπεδο. Γιατί όλα τα άλλα που λέγονται και γράφονται είναι περισσότερο εμπόριο ελπίδας παρά πραγματικές λύσεις για το μέλλον.

 

Θα προσέξατε, ίσως, ρίχνοντας μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των περιπτέρων, τις τεράστιες φωτογραφίες του Τίγρη. Αφίσα – κάρτα – κορνίζα στην προσπάθεια των αθλητικών εφημερίδων να πουλήσουν πενήντα φύλλα παραπάνω με σενάρια που πίσω τους υπάρχουν ελάχιστα πράγματα. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

 

* Πρώτον, ο ίδιος ο Μελισσανίδης δεν είπε ποτέ ότι μπαίνει στην ΑΕΚ. Αντίθετα, έβαλε τόσα προαπαιτούμενα, ώστε εκείνο που καταλαβαίνει όποιος το μελετήσει είναι πως ακούγεται από δύσκολο μέχρι αδύνατο. Αλλες πέντε τουλάχιστον φορές τον έχουμε ακούσει να λέει… «ας μπουν οι άλλοι για να βάλω κι εγώ», ξέροντας πως κανένας άλλος δεν πρόκειται να κάνει κίνηση.

 

* Δεύτερον, το προχθεσινό ήταν ένα ραντεβού, περισσότερο εθιμοτυπικό και χωρίς ουσία με τον ξεδοντιασμένο πια Χατζηχρήστο έπειτα από 8 χρόνια έχθρας και καχυποψίας. Ενα τίποτα το οποίο ορισμένοι, για δικούς τους λόγους, το βάφτισαν… «καθοριστικό» για τις από δω και πέρα εξελίξεις. Είναι τόσα τα μέτωπα και οι τάσεις μέσα στην ΠΑΕ, που, όταν θα γίνει η γενική της συνέλευση, θ' αρχίσουν να ξεπηδάνε ένα σωρό προβλήματα και αδιέξοδα από κει που δεν τα περιμένει κανείς. Για παράδειγμα, ούτε ένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι στάση θα κρατήσει η ερασιτεχνική ΑΕΚ που έχει το 10%.

 

* Τρίτον, ο Μελισσανίδης δεν είναι καν μέτοχος. Δεν διαθέτει στα χέρια του ούτε μία μετοχή. Αρα την όποια πρωτοβουλία πρέπει να την πάρουν οι άλλοι κι αυτός να συμφωνήσει. Να αποφασίσουν δηλαδή οι σημερινοί μέτοχοι, ή ότι θα πτωχεύσουν την ΠΑΕ παίρνοντας οι ίδιοι πάνω τους τα χρέη που ο καθένας δημιούργησε, ή να βάλουν λεφτά στην όποια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να τα πληρώσει η εταιρεία, ή να αφήσουν την εταιρεία να σέρνεται στη Β΄ Εθνική, κουβαλώντας και τα δικά τους χρέη. Αλλη λύση δεν υπάρχει. Κι ο Μελισσανίδης θα αποφασίσει να μπει με κάποιον τρόπο (έστω στη… ζούλα, από την ώρα που υπάρχει στη μέση ο ΟΠΑΠ) μόνο αν καταλάβει πως δεν θα δώσει ο ίδιος για χρέη ούτε μισό ευρώ.

 

Αρα την είσοδο του Μελισσανίδη θα την αποφασίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι σημερινοί μέτοχοι. Και προς το παρόν μόνο ο Παππάς δείχνει να την θέλει πραγματικά. Οι υπόλοιποι λένε όχι, είτε γιατί θα βρεθούν με τεράστια προσωπικά χρέη στην καμπούρα και με κίνδυνο να πάνε φυλακή, είτε επειδή δεν τον γουστάρουν, είτε γιατί απλά δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν.

 

Ολα τα άλλα είναι απλά μακέτες ενός γηπέδου-φαντάσματος, που ξαναβγήκαν από τα σκονισμένα αρχεία…

 

Κι από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι ο Ντέμης, ο Αδαμίδης, οι Θανόπουλοι και ο Δημητρέλος θα προσπαθήσουν με νύχια και δόντια να μπλοκάρουν την πτώχευση της ΠΑΕ ό,τι και να λένε στις επίσημες δηλώσεις και διαρροές τους.

 

Αρα, η μόνη πραγματική υπηρεσία του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ και στην ιστορία της θα είναι να της προσφέρει εκείνο το γήπεδο που γκρέμισε ο Γρανίτσας και το μπλόκαρε ο Νικολαΐδης, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και φαραωνικές κατασκευές στον… ΟΔΔΥ, που σήμερα όποιος τις σκέφτεται απλά γελάει.

 

ΥΓ.: Επειδή βγαίνει προς τα έξω ότι τον ΟΠΑΠ θα τον πάει ο… γιος ή ο ανιψιός του Μελισσανίδη, άρα ο ίδιος μπορεί να είναι (συν)ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, να ξαναρωτήσω τους οπαδούς: Θα τους άρεσε να βλέπουν (π.χ.) τον Σωκράτη Κόκκαλη πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Πέτρο βασικό μέτοχο του Οργανισμού που ελέγχει το Στοίχημα;

 

 

Scroll to top