28/04/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκεί, εκεί στη Β' Εθνική!

      Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Μπορεί το πρωτάθλημα της Super League να κάνει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ, όμως στη Football League οι ομάδες συνεχίζουν να παλεύουν σώμα με σώμα όσο πλησιάζουμε στο τέλος.

 

Το ματς που ξεχωρίζει για την 37η Αγωνιστική γίνεται στην Κρήτη. Ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου, με στόχο την τρίτη συνεχόμενη νίκη που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο. Οι φιλοξενούμενοι, σε περίπτωση που πάρουν το «διπλό», θα ανέβουν στη δεύτερη θέση, ελέω ρεπό του Παναιτωλικού.

 

Στην Καλλιθέα, ο Ηρακλής φιλοξενείται από την ομώνυμη ομάδα, σε ένα ματς που θα καθορίσει εν μέρει το μέλλον του «γηραιού» στο πρωτάθλημα, αφού με νίκη θα φτάσει τους 62 βαθμούς και θα έχει βάλει τις βάσεις για την επιστροφή του στη Super Leaugue.

 

Την ευκαιρία να διατηρηθεί στην πρώτη θέση έχει ο Απόλλωνας, ο οποίος ταξιδεύει στην Επανομή για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση, θέλοντας να δώσει τέλος στα κακά αποτελέσματα. Η Επανομή κοντεύει να συμπληρώσει τρεις μήνες χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στη Γ' Εθνική.

 

ΣΤΑ ΨΗΛΑ (1-7)

 

Τα πράγματα στις θέσεις που οδηγούν από… τα αλώνια στα σαλόνια δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη. Ο Απόλλωνας έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης, όμως ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προέρχεται από δύο σερί ήττες κι έτσι επέτρεψε στους… διώκτες της να ψαλιδίσουν τη διαφορά. Ο Εργοτέλης βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα, ενώ ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής ο Παναιτωλικός και ο Ολυμπιακός Βόλου που ισοβαθμούν.

 

Από κει και πέρα, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις θέσεις 4 έως 7, που θα δώσουν την ευκαιρία στις ομάδες να συμμετέχουν στα πλέι οφ της ανόδου, όμως μόνο μία από αυτές θα πάρει το εισιτήριο για την Σούπερ Λίγκα. Αυτές που μέχρι στιγμής απαρτίζουν το καρέ, είναι οι δύο ομάδες του Βόλου (Ολυμπιακός και Νίκη), ο Ηρακλής και η Καλλονή. Βέβαια, από κοντά είναι ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα, ενώ λιγότερες ελπίδες έχουν η Δόξα Δράμας και ο Ηρακλής Ψαχνών.

 

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ (20-21)

 

Στην ουρά, η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεδιαλύνει όσον αφορά την τελευταία θέση, με την Επανομή να είναι η πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό. Η ομάδα που θα την ακολουθήσει πιθανότατα θα είναι ο Βύζας ή ο Θρασύβουλος. Μέχρι στιγμής, η πλάστιγγα για την παραμονή γέρνει υπέρ του Θρασύβουλου, όμως η απόφαση για εκ νέου αφαίρεση τριών βαθμών από την ομάδα της Φυλής είναι «στον αέρα», κάτι που σημαίνει ότι όλα παίζονται.

 

Scroll to top