Pin It

Λευκωσία – Του Ακη Φάντη

 

Η προσοχή όλων στρέφεται αύριο στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία θα τεθούν προς έγκριση η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι προτάσεις νόμου θα υπερψηφιστούν αλλά με ισχνή πλειοψηφία, αφού αναμένεται ότι τουλάχιστον οι 29 -από το σύνολο των 56 βουλευτών- του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ θα πουν «ναι». Στο μεταξύ νέα δέσμη μέτρων, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, εξαγγέλλει σήμερα ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, τα οποία θα στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του κράτους.

 

Σύμφωνα με πηγές από το προεδρικό περιβάλλον, θα προωθηθεί η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, που θα περιλαμβάνει και θέματα εναλλαξιμότητας και μετατάξεων. Τα μέτρα θα αποσκοπούν επίσης στον εκσυγχρονισμό των θεσμών με ρύθμιση της θητείας πολιτειακών παραγόντων και ενσωμάτωση προνοιών, που να ελέγχουν τις ευθύνες και την ασυλία κρατικών αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση και λειτουργία σώματος συντονισμού του κυβερνητικού έργου και των μνημονιακών αναγκών. Το συντονιστικό αυτό όργανο θα υποβάλλει μηνιαίες και τριμηνιαίες εκθέσεις.

 

Ο Α. Νεοφύτου, νέος πρόεδρος του ΔΗΣΥ

 

Η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ θα κληθεί να δώσει σοβαρές εξετάσεις, που έχουν να κάνουν πρωτίστως με το μέλλον αυτού του τόπου, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του δεξιού κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. «Ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με νοοτροπίες και πρακτικές που μας έφεραν σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση. Να είναι έτοιμος να ανοίξει νέους δρόμους μη λογαριάζοντας το οποιοδήποτε υποτιθέμενο κομματικό κόστος», τόνισε.

Scroll to top