Pin It

Aδοξο τέλος είχε η παράνομη επιχείρηση διανομής τροφίμων προς… καθαρόαιμους Ελληνες. Αποτέλεσμα το μένος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, που επιτέθηκε στο δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη την ώρα που μοίραζε λαμπάδες και παιχνίδια σε παιδιά, να το πληρώσει ένα κοριτσάκι

 

Του Γιάννη Μπασκάκη

 

«Ξεκάθαρα ο άνθρωπος αυτός είχε όπλο στο πίσω μέρος του παντελονιού του. Του κράταγαν τα χέρια μπροστά και προσπαθούσε να το βγάλει». Τα λόγια ανήκουν σε αυτόπτη μάρτυρα. Η ώρα ήταν περίπου 11 το πρωί. Ο Γιώργος Καμίνης είχε μόλις επισκεφτεί τον Κόμβο Αλληλεγγύης του Δήμου στον Σταθμό Λαρίσης, όπου διανέμονταν λαμπάδες και παιχνίδια σε παιδιά απόρων οικογενειών.

 

Εκείνη τη στιγμή ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα, πέρασε από την αστυνομία που ήταν παραταγμένη απέξω και μπήκε στον χώρο όπου βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο βουλευτής ήταν ο γνωστός αστέρας του μπλακ μέταλ «Καιάδας», κατά κόσμον Γιώργος Γερμενής.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άρχισε να φωνάζει, να βρίζει κι έπειτα προσπάθησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη. «Πέρασε μπροστά, μπήκε μέσα και πήγε να χτυπήσει τον δήμαρχο. Δεν τα κατάφερε και χτύπησε ένα κοριτσάκι στο πρόσωπο. Η ασφάλεια του δημάρχου έπεσε πάνω του να τον αφοπλίσει κι αυτός από την πίσω μεριά είχε ένα περίστροφο που προσπαθούσε να τραβήξει» αφηγείται αυτόπτης μάρτυρας.

 

Αυτή είναι μόνο η τελευταία πράξη του χθεσινού επεισοδίου στο σίριαλ «Συσσίτια της Χρυσής Αυγής». Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί, όταν ένα φορτηγό έκανε την εμφάνισή του στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία». Μετέφερε τρόφιμα που θα διανέμονταν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε «καθαρόαιμους» Ελληνες. Ηδη από τη Μ. Τετάρτη ο δήμαρχος είχε ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν του είχε ζητηθεί η προβλεπόμενη άδεια για δημόσιες εκδηλώσεις και επομένως κάθε τέτοια ενέργεια στην πλατεία Συντάγματος θα ήταν παράνομη.

 

«Δεν επρόκειτο να γίνει»

 

Σύμφωνα με δήλωση του Γ. Καμίνη στον ΣΚΑΪ, «η δημοκρατικά συντεταγμένη πολιτεία απάντησε. Αυτό δεν επρόκειτο να γίνει, δεν θα το επιτρέπαμε και τελικά δεν έγινε».

 

Ετσι η αστυνομία δεν επέτρεψε στο φορτηγό να συνεχίσει την πορεία του και τότε μια ομάδα περίπου 30 χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Κι αφού οι άντρες των ΜΑΤ εξαναγκάστηκαν να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έβαλαν μπροστά το σχέδιο Β. Μεταφέρθηκαν στα γραφεία του κόμματός τους, στην οδό Δηλιγιάννη στον Σταθμό Λαρίσης, όπου και πραγματοποίησαν το ρατσιστικό τους συσσίτιο.

 

Απέναντι από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ο Κόμβος Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος στηρίζει με τρόφιμα πεντέμισι χιλιάδες οικογένειες. Τότε ήταν που ο Γ. Γερμενής αντιλήφθηκε την παρουσία του δημάρχου και εξαπέλυσε την επίθεσή του. «Η επίθεση έγινε μέσα στον Κόμβο Αλληλεγγύης στο παλαιό φρουραρχείο, όπου μοιράζαμε λαμπάδες και παιχνίδια στα παιδιά. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας κύριος που μου είπαν ότι είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επιχείρησε να με γρονθοκοποήσει. Εξουδετερώθηκε. Ομως την «έφαγε» ένα κοριτσάκι. Θα τους κάνω μήνυση. Πρέπει να αρθεί η ασυλία του και να προσαχθεί σε δίκη. Μόνο τη λογική της ωμής βίας καταλαβαίνουν αυτοί, έγιναν έξαλλοι επειδή δεν τους πέρασε ο τσαμπουκάς στο Σύνταγμα το πρωί» δήλωσε ο Γ. Καμίνης στο δημοτικό ραδιόφωνο.

 

Παραλήρημα

 

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής ήταν στο γνωστό ύφος της, παρά το βίντεο του Alpha που επιβεβαιώνει την κατοχή όπλου από τον βουλευτή. «Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο Διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε αναφορικά με το περιστατικό: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, στον οποίο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας».

 

O υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας στη δική του ανακοίνωση τόνισε ότι «η ευνομία επιβάλλεται και θα επιβάλλεται παντού. Και στην πλατεία Συντάγματος και όπου αλλού χρειαστεί».

 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η επίθεση του οπλοφόρου χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου. Εξίσου αποτελεί απόδειξη ότι οι χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές».

 

To KKE καταδικάζει επίσης την επίθεση αναφέροντας ότι «ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει τον ναζισμό, να απομονώσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία υποστηρίζει ότι «η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των «συσσιτίων μίσους» της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου».

 

 

 

Scroll to top