08/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το like που πρόδωσε την 24χρονη

      Pin It

Οπως προκύπτει από την δικογραφία, καθοριστικός παράγοντας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 30χρονου γιου ενεχυροδανειστή ήταν η κατάθεση φίλης της κοπέλας, στην οποία είχε εκμυστηρευτεί ότι γνωρίστηκε με το θύμα μέσω Διαδικτύου

 

Της Μαρίας Δήμα 

 

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως από τη δικογραφία για τη δολοφονία του 30χρονου γιου ενεχυροδανειστή. Ο άτυχος 30χρονος, που βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος μέχρι θανάτου μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη, στις 13 του περασμένου Απρίλη, λίγο πριν τον επισκεφθούν οι δολοφόνοι του, είχε ανοίξει την πόρτα του στην 24χρονη κοπέλα που τον παγίδευσε μέσω facebook. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, η 24χρονη μαζί με τους τρεις συνεργούς της από την προηγούμενη της δολοφονίας επέμενε τηλεφωνικά να συναντήσει το θύμα.

 

Κλειστός χαρακτήρας

 

Οι δράστες «οσφρίστηκαν» από την πρώτη στιγμή το γεμάτο χρηματοκιβώτιο του 30χρονου Γιώργου και, εκμεταλλευόμενοι τον κλειστό χαρακτήρα του, τον δολοφόνησαν με άγριο τρόπο αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το κομπόδεμα του σπιτιού του 139.000 ευρώ και περίπου δύο κιλά χρυσαφικά.

 

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας έστρεψαν τις έρευνές τους στις προσωπικές γνωριμίες του νεαρού άνδρα, που δεν είχε ωστόσο διαφορές με κανέναν. Από τις καταθέσεις των συγγενών του οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην τελευταία γνωριμία τού θύματος με μία γυναίκα. Μάλιστα, η αδελφή του από την πρώτη στιγμή είπε στους αστυνομικούς ότι την προηγούμενη ημέρα της δολοφονίας του ο αδελφός της είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γυναίκα, κατά την οποία λογομάχησαν διότι εκείνη επέμενε να συναντηθούν, ενώ εκείνος αρνιόταν.

 

Η αδελφή του θύματος παρέδωσε στην Αστυνομία και μία μαύρη ζακέτα, η οποία, όπως τελικά αποδείχθηκε, ανήκε στην 24χρονη, και την οποία βρήκε ανάμεσα στα δικά της ρούχα τα οποία είχαν πετάξει οι δράστες.

 

«Φάρος» στον εντοπισμό των δραστών αποδείχθηκε για τους αστυνομικούς και η κατάθεση, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία του Γιώργου στις Αρχές, φίλης της 24χρονης, στην οποία η δράστις είχε εκμυστηρευτεί ότι γνωρίστηκε με το θύμα μέσω διαδικτύου και αφού πληροφορήθηκε την καλή οικονομική του κατάσταση αποφάσισε από κοινού με τον 20χρονο φίλο της και δικούς του φίλους να μπουν στο σπίτι του και να το ληστέψουν.

 

Σύμφωνα με την κατάθεση της φίλης της, η 24χρονη της εκμυστηρεύτηκε ότι πήγε στο σπίτι του θύματος και στη συνέχεια άνοιξε η ίδια την πόρτα του διαμερίσματος στον 20χρονο φίλο της και τους συνεργούς του, οι οποίοι μπήκαν, φορώντας γάντια, χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν το θύμα, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Είπε μάλιστα ότι φοβόντουσαν ότι θα συλληφθούν, διότι δεν πήραν το κινητό τού Γιώργου μαζί τους και σκόπευαν να διαφύγουν στη Γερμανία.

 

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε άλλα πρόσωπα πλην των τεσσάρων, λέγοντας ότι, μαζί με κάποιους φίλους του 20χρονου και τη θεία της 24χρονης, είχαν συγκροτήσει ομάδα και διέπρατταν κλοπές! Οι δύο εκ των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση, η 24χρονη γυναίκα, που παγίδευσε μέσω facebook το θύμα, και ο 20χρονος φίλος της, οι οποίοι συνελήφθησαν το Μεγάλο Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, επιστρέφοντας από τη Γερμανία όπου είχαν διαφεύγει, με τη βοήθεια των χρημάτων που είχαν αποκομίσει από τη ληστεία μετά φόνου του 30χρονου Γιώργου παραπέμφθηκαν χθες στη δικαιοσύνη. Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, τους περίμεναν οι συγγενείς του θύματος όπου επιχείρησαν να τους λιντσάρουν. «Σκότωσαν το παιδί μας» φώναζαν παρευρισκόμενοι φίλοι της οικογένειας στην 24χρονη και τον φίλο της, ενώ κατά την αποχώρηση των δύο από τα δικαστήρια ο πατέρας του άτυχου 30χρονου προσπάθησε να χτυπήσει το περιπολικό με γροθιές, αλλά οι αστυνομικοί επενέβησαν και τον απομάκρυναν. Οι δύο κατηγορούμενοι αύριο θα απολογηθούν στον ανακριτή για την αποτρόπαια πράξη τους.

 

Στις προανακριτικές τους απολογίες, η 24χρονη και ο 20χρονος ομολόγησαν τις πράξεις τους με λεπτομέρειες, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξαν και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δραστών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

 

Τηλεφωνική ομολογία

 

Αγνωστος άνδρας: Μωρό μου να σου κάνω μία ερώτηση; Ακου με λίγο, να σου κάνω μια ερώτηση; Εγώ αυτή τη στιγμή έχω κάνει φόνο, εσύ πώς το βλέπεις αυτό, πώς το νιώθεις; Μ΄ αγαπάς ακόμα, ήθελα να σε ρωτήσω.

 

Αγνωστη γυναίκα: Εννοείται πως σ΄ αγαπάω.

 

Αγνωστος άνδρας: Εχω (ακατάληπτο) αυτή την απορία και ήθελα να σε ρωτήσω, έχω σκοτώσει άνθρωπο και μ΄αγαπάς; (ακατάληπτο)

 

Αγνωστη γυναίκα: (ακατάληπτο) εννοείται πως σ΄ αγαπάω γιατί ξέρω δεν έγινε επειδή το ήθελες, έγινε από ατύχημα, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να σ΄ αγαπάω (ακατάληπτο), όχι μόνο σ΄ αγαπάω, σε λατρεύω.

 

Αγνωστος άνδρας: Και σ΄αρέσω;

 

 

Scroll to top