08/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στις φάμπρικες της Μέρκελ

      Pin It

Μας τα χαλάει ο καιρός από σήμερα, με πολλά νερά, πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βόρειων ανέμων. Στον καταραμένο τόπο, Μάη μήνα βρέχει, κατά την παλιά κινεζική παροιμία. Ο,τι ψήσατε ψήσατε. Τα κεφάλια μέσα.

 

Ετσι λοιπόν στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και στη Θεσσαλία θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ όσοι παρεπιδημούν στα ηπειρωτικά καλό είναι να ξεκρεμάσουν κανένα μπουφάν.

 

Τον ουρανό της Αττικής θα κηλιδώσουν αραιές αρχικά συννεφιές που θα πυκνώσουν σταδιακά. Κατά το μεσημεράκι θα πέσουν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Σαλονίκη, όπου το βράδυ θα ρίχνει καρεκλοπόδαρα.

 

Αισιοδοξία μολαταύτα εμπνέει στον Γιάννη Στουρνάρα η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ που διαπιστώνει προόδους στην ελληνική οικονομία. Είναι τόσο θετικές οι εξελίξεις, ώστε ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να εκδράμει στην Κίνα παίρνοντας μαζί του τη μισή σχεδόν κυβέρνηση. Οσο πιο μακριά τόσο πιο ασφαλείς.

 

Νούμερα γερμανικά κάνει ο υπουργός Οικονομικών που δεν θα ακολουθήσει την κυβερνητική κουστωδία. Παραμένει στο κλεινόν άστυ δηλώνοντας με κομπορρημοσύνη: «Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Εχουμε μεγάλη απόσταση ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε».

 

Ασφαλώς δεν εννοεί μόνον τη διαδρομή ίσαμε τη χώρα τού Μάο. Και η απόσταση ώς τη Γερμανία κάθε άλλο παρά αμελητέα λογίζεται. Τη διανύουν καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας – όχι χάριν αναψυχής.

 

Στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας αποκαλύπτουν ότι το 2012 εγκαταστάθηκαν στον παράδεισο της Μέρκελ 10.000 περισσότεροι Ελληνες απ' ό,τι το 2011. Εμ βέβαια! Οι απανωτές επιτυχίες της κυβέρνησης έχουν καταστήσει την Ψωροκώσταινα κόλαση. Και όπου φύγει φύγει.

 

Τα βλέπει όλα αυτά ο καιρός και αγριεύει. Συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες θα είναι και αύριο. Στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν με χειμερινή ένταση κατά τόπους. Βελτίωση αναμένεται αργά το βράδυ από τα δυτικά και τα βόρεια.

Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει περαιτέρω και τραμουντάνες 3 έως 5 και τοπικά 6 Μποφόρ θα αφρίζουν στα πελάγη.

 

Επιτυχία θεωρεί η κυβέρνηση τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που παρουσίασε περιχαρής ο Αντώνης Μανιτάκης σε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε αυτός ταξιδεύει στην Κίνα. Συμβάλλει ωστόσο με την πολιτική μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων να γεμίσουν κι άλλα τρένα με προορισμό τη Γερμανία. Αναχωρήσεις για τις στοές του Βελγίου προγραμματίζονται προσεχώς.

 

Στην Κριστίν Λαγκάρντ ξέσπασαν φοιτητές του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ με αιχμές κατά των σωτήριων πολιτικών του ΔΝΤ στην Ελλάδα. «Υποτιμήσαμε τις συνέπειες» παραδέχτηκε η σιδηρά κυρία του ταμείου, μετά την απομάκρυνση από το οποίο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

 

 

 

 

Scroll to top