08/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πόλεμος μέχρι το τέλος!

      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Αν κάτι χαρακτήριζε ανέκαθεν τον Ζοσέ Μουρίνιο στις ομάδες του ήταν ότι έπαιρνε το 100% από παίκτες που έδιναν τα πάντα γι’ αυτόν. Αυτό ίσχυε στην Πόρτο, στην Τσέλσι, στην Ιντερ – και πέρσι στο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Ομως, ο ισπανικός σύλλογος αποδείχθηκε πολύ μεγάλος για να τον «χειριστεί» όπως συνηθίζει ο Πορτογάλος τεχνικός. Μάλιστα καθώς πλησιάζει το τέλος της συνεργασίας, η δυσαρέσκειά του εκφράζεται πλέον με ανοιχτό πόλεμο στα αποδυτήρια. Ενδεικτική είναι η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του 50χρονου κόουτς, εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με τη Μάλαγα για την Πριμέρα Ντιβισιόν, και το ύφος με το οποίο μίλησε για δικούς του παίκτες:

 

Για τον παροπλισμό του Ικερ Κασίγιας είπε: «Μέσα στα καθήκοντά μου ως προπονητή είναι η επιλογή αυτών που θα παίξουν. Δεν στρίβω νόμισμα. Αποφασίζω κατόπιν σκέψης, ανάλυσης, συζήτησης, μελέτης, παρακολούθησης αγώνων. Μου αρέσει περισσότερο ο Ντιέγο Λόπεθ ως τερματοφύλακας, παρά ο Ικερ Κασίγιας. Μου αρέσει ο τερματοφύλακας που παίζει καλά με τα πόδια, είναι καλός στον αέρα και φανταστικός κάτω από τα δοκάρια. Οσο είμαι εγώ προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, βασικός θα αγωνίζεται ο Ντιέγο Λόπεθ υπό κανονικές συνθήκες».

 

Ο Μουρίνιο είχε απάντηση και για τον Πέπε, που βγήκε δημόσια να υπερασπιστεί τον Ικερ Κασίγιας όταν ο τεχνικός των Μαδριλένων μίλησε υποτιμητικά για το Νο1 της Ρεάλ: «Εύκολα μπορεί κανείς να αναλύσει την κατάσταση του Πέπε. Το πρόβλημά του έχει ονοματεπώνυμο: Ραφαέλ Βαράν. Ο Πέπε είναι απογοητευμένος. Δεν είναι εύκολο για έναν 31χρονο άνδρα με παρελθόν στα γήπεδα να τον ισοπεδώνει ένα παιδί 19 χρόνων, ένας φανταστικός παίκτης. Εγώ είχα το θάρρος να βάλω βασικό το παιδί. Ο Πέπε έχει πρόβλημα, καθώς είχε εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα κι αυτό σταμάτησε. Εγώ δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Καταλαβαίνω ότι περνάει δύσκολη φάση, αλλά θα είμαι ειλικρινής. Το μέλλον της Ρεάλ είναι ο Βαράν και ο Σέρχιο Ράμος».

 

Το λογύδριο του Μουρίνιο συνεχίστηκε, με «παραλήπτες» οπαδούς και ρεπόρτερ της Ρεάλ Μαδρίτης και αφορμή τις φήμες ότι η σκαιή συμπεριφορά του αποσκοπεί στο να τον διώξει ο σύλλογος με οικονομικό όφελος για τον ίδιο: «Οι οπαδοί πιστεύουν αυτό που εσείς, οι δημοσιογράφοι, πουλάτε. Εγώ στη Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρω το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες που εργάστηκα. Δεν θέλω ούτε ευρώ παραπάνω».

 

Και κάπου εκεί είπε ότι «στόχος μου είναι να συνεχίσω στη Ρεάλ Μαδρίτης, όχι να παραιτηθώ»…

 

Αυτή η προοπτική πάντως, το να μείνει ο Πορτογάλος στη Μαδρίτη, φαντάζει πλέον πιο απίθανη και από το να ανατείλει αύριο ο ήλιος από τη δύση. Αρκεί μια βόλτα από το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ στο Βαλδεμπέμπας. Επί τρεις ημέρες παίκτες και προπονητής δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα. Δεν έγινε ανάλυση του αγώνα με τη Βαγιαδολίδ. Δεν έγινε ανάλυση πριν από το αποψινό ματς με τη Μάλαγα. Στις προπονήσεις όλες οι οδηγίες δίνονται από τους βοηθούς του. Μέχρι και το επίσημο σάιτ του συλλόγου αυτή την εβδομάδα δεν έχει προσφέρει καμία ενημέρωση για τις προπονήσεις, ούτε βίντεο ούτε φωτογραφίες. Για να μη φαίνονται τα «ξινισμένα» μούτρα όλων και δοθεί νέα τροφή για νέες συζητήσεις…

 

Scroll to top