Pin It

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Εντεκα εγκαταλελειμμένα και ημιβυθισμένα πλοία που έχουν καταστεί επικίνδυνα και επιβλαβή λόγω της πολύχρονης ακινησίας, πρόκειται να απομακρύνει ο ΟΛΠ από το λιμάνι του Πειραιά. Για τον λόγο αυτό εξήγγειλε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης του λιμένα.

 

Πρόκειται για: Το φορτηγό-οχηματαγωγό «Νήσος Υδρα»(Κερατσίνι), το ρυμουλκό «Πόρτολος 10»(Αμπελάκια), το ρυμουλκό «Ασπρογιάλι» (Αμπελάκια), η θαλαμηγός «Κρόναν»(Αμπελάκια), το ρυμουλκό «Γ. Αϊβατζόγλου»(Αμπελάκια), το δεξαμενόπλοιο «Αθανάσιος»(Πέραμα), το ρυμουλκό «Νήσος Κάλαμος»(Αμπελάκια), το φορτηγό «Χρήστος Ι» (Αμπελάκια), το φορτηγό «Δίαυλος ΙΙ» (Αμπελάκια), το φορτηγό «Αγία Παρασκευή»(Κερατσίνι) και το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Μάρθα» (Αμπελάκια).

 

Τις επόμενες ημέρες η διεύθυνση Προμηθειών του ΟΛΠ Α.Ε. θα ανακοινώσει την διαδικασία των ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών και τους όρους της κάθε διακήρυξης από το διαδίκτυο του ΟΛΠ Α.Ε.

 

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Στόχος του ΟΛΠ Α.Ε. είναι, εντός του 2013, να έχουν αποσυρθεί και εκποιηθεί όλα τα εγκαταλειμμένα πλοία, τα οποία πλην άλλων επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το λιμάνι. Τόσο ο θαλάσσιος, όσο και ο χερσαίος χώρος του λιμένα θα αποτελούν πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει ήδη αναγνωριστεί από την ESPO με πιστοποίηση Lloyd’s ως ECOPORT».

 

ΧΡ. ΠΑΠ.

 

Scroll to top