Pin It

Η Κουμουνδούρου ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα «παιδαριώδη ερωτηματολόγια» των δημοσίων υπαλλήλων και επισημαίνει ότι στο αεροδρόμιο των Σπάτων δεν έγινε νέα επένδυση, αλλά «υποκατάσταση ιδιοκτητών»

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

Να ξεσκεπάσει τις επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των κινήσεων του πρωθυπουργού για την τόνωση του κλίματος «αισιοδοξίας» για την έκβαση της εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος λιτότητας. Η Κουμουνδούρου επιτέθηκε χθες συντονισμένα στον πρωθυπουργό, με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι «αφού έχει απολέσει κάθε άλλο πραγματικό στήριγμα, το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση είναι η καταφυγή στα ίδια επικοινωνιακά παιχνίδια των ταξιδιών του πρωθυπουργού ανά τον κόσμο, που παριστάνει, όμως, κατά τα άλλα τον Κινέζο όσον αφορά τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής».

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει να αναδεικνύει καθημερινά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι «η επιχείρηση αισιοδοξίας και καλλωπισμού του Μνημονίου προσκρούει στα ίδια τα κοινωνικά και οικονομικά ερείπιά του». Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε την ολοένα και αυξανόμενη ανεργία και τη φτώχεια στα νοικοκυριά, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και τη διάλυση του κράτους.

 

«Υποκατάσταση ιδιοκτητών»

 

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην πώληση του ποσοστού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που κατείχε η Hochtief σε καναδέζικο fund, δήλωσε ότι πρόκειται για «υποκατάσταση ιδιοκτητών» και όχι νέα επένδυση, ενώ σχετικά με τον ΟΠΑΠ σημείωσε πως «πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, κατά το οποίο δίνεται μια χρυσοτόκος όρνιθα μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες σε κάποιους ημέτερους».

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένοντας στη μετωπική επίθεση κατά των κυβερνώντων, έλαβε αφορμή από την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στις απολύσεις στο Δημόσιο. Ο βουλευτής της Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «με ερωτηματολόγια αυτονόητα, πολλές φορές παιδαριώδη και απαξιωτικά για τους αξιοπρεπείς και φιλόπονους δημοσίους υπαλλήλους επιχειρεί να δημιουργήσει έναν μόνιμο μηχανισμό συρρίκνωσης των δομών του κράτους και σταθερή δεξαμενή των προς απόλυση και υπηρεσιακή υποβάθμιση υπαλλήλων».

 

Πέραν της περιγραφής της πραγματικότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τον τρόπο ώστε να επιβάλει τη δική του «ατζέντα» στη δημόσια συζήτηση, την ώρα που ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με εκτιμήσεις ηγετικών στελεχών της Κουμουνδούρου, «θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να λέει παχιά λόγια σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «ξορκίσει» την ύφεση και την ανεργία». Γι' αυτό και η σχεδιαζόμενη «εξόρμηση» στελεχών της Κουμουνδούρου στα μεγάλα αστικά κέντρα θα συνοδευτεί από την πραγματοποίηση εκδηλώσεων «σε κάθε γειτονιά», ώστε να η προσυνεδριακή διαδικασία να προσλάβει «χαρακτηριστικά λαϊκής κινητοποίησης, αφύπνισης και συμμετοχής».

 

Οπως έλεγαν μάλιστα χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «κανείς δεν θέλει να κάνουμε ένα συνέδριο που θα είναι φοβικό απέναντι στις απαιτήσεις της κοινωνίας». Με αυτόν τον τρόπο η Κουμουνδούρου ευελπιστεί να ανατραπούν οι εντυπώσεις που δημιουργεί στον κόσμο το «δημοκοπικό θρίλερ» και να επιβεβαιωθεί ότι οι βασικοί προγραμματικοί άξονες του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν ευρύτατη αποδοχή από την κοινωνία.

 

[email protected]

 

 

Scroll to top