12/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Και το όνομα αυτού… «new generation»

      Pin It

Ούτε το όνομα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν έβγαλε από το στόμα του ο Ζόρντι Μπερτομέου, ο εκτελεστικός διευθυντής της μπασκετικής Ευρωλίγκας, μιλώντας χθες για την κόντρα που έχει προκύψει με τον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του.

 

Οσο μιλούσε γι' αυτόν, απαντούσε με ένα… «new generation» ή… «current manager», ενώ όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η συνολική συμπεριφορά του κλαμπ στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, απάντησε: «Δεν έχουμε σκεφτεί την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση. Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ κάτι τέτοιο. Μέτοχοι στην Ευρωλίγκα είναι όλες οι ομάδες κι αυτές αποφασίζουν».

 

Ειδικότερα: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα αντιπαλότητας με τον Παναθηναϊκό. Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στην πιο πετυχημένη ομάδα των τελευταίων ετών και στους αδελφούς Γιαννακόπουλους, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται. Η νέα γενιά που έχει αναλάβει τον Παναθηναϊκό πρέπει να σέβεται τους κανόνες μεταξύ των ομάδων της Ευρωλίγκας. Δεν υπάρχει θέμα αποβολής της ομάδας αφού δεν έχει τεθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Η νέα γενιά του Παναθηναϊκού πρέπει να δει από μόνη της αν θα θέλει να είναι μέρος της Ευρωλίγκας».

 

Προανήγγειλε επίσης λήψη μέτρων που θα φτάνουν μέχρι και σε αναβολή των αγώνων, σε περίπτωση που υπάρχουν υπεράριθμοι θεατές. «Στα ματς με την Μπαρτσελόνα τέθηκε θέμα ασφάλειας των φιλάθλων και γι' αυτό επιβλήθηκε πρόστιμο. Αποφασίστηκε στα ματς που υπάρχει πρόβλημα και υπάρχουν πολύ περισσότερα άτομα από το κανονικό, η Ευρωλίγκα να έχει το δικαίωμα να αναβάλλει το παιχνίδι ακόμη και 5-10 λεπτά πριν αρχίσει. Κι αυτό έχει να κάνει καθαρά με την ασφάλεια των φιλάθλων».

 

Ο Μπερτομέου μίλησε και για τη διαιτησία μετά τα «πράσινα» παράπονα. «Εμείς έχουμε ένα κανάλι επικοινωνίας και δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει εις βάρος της διοργάνωσης. Στην τελευταία συνεδρίαση που είχαμε στις 29 Απριλίου μπήκε θέμα συμπεριφοράς των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και όλοι αποφάσισαν να μη γίνει ξανά ανεκτή μια τέτοιου είδους συμπεριφορά».

 

Δύο συμπεράσματα από τη συνομιλία: Το πρώτο, ότι ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει με αποβολή από την Ευρωλίγκα εκτός αν το ζητήσουν οι ομάδες. Το δεύτερο, ότι «όλες οι ομάδες αντιτίθενται στη συμπεριφορά του Παναθηναϊκού».

Scroll to top