13/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βασιλιάς και στο Μπάκιγχαμ

      Pin It

ΛΟΝΔΙΝΟ Του Γιάννη Ντεντόπουλου 

 

 

Olympiakos' players and team members pose with the trophy after winning the Euroleague Basketball Final Four final game against Real Madrid at the O2 Arena in London

 

 

 

 

 

 

 

 

‘ŔMɁ ցڍK ֏ѠÉϕяˉÊ / ԅˉʏӠ/ ϋՌЉJϓ-хK ́đɔǓ

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ (ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2012-2013 ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ)  SPANOULIS  OLYMPIAKOS - REAL (EUROLEAGUE 2012-2013 FINAL FOUR FINAL)

Bayern Munich's players present the German soccer championship trophy after their German first division Bundesliga soccer match against Augsburg in Munich

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο βασιλιάς είναι Ελληνας και έμεινε στον θρόνο του. Ο Ολυμπιακός γονάτισε και μάλιστα με κατοστάρα (100-88 ) τη Ρεάλ Μαδρίτης, την έριξε κάτω από τον θρόνο της «βασίλισσας» των 8 τίτλων και την υποχρέωσε να υποκλιθεί στο διάβα του.

 

Ετσι ολοκλήρωσε έναν άθλο, αφού στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης και έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία των φάιναλ φορ που κατάφερε να κάνει repeat.

 

Ιστορική ήταν η βραδιά και για τον στρατηγό αυτής της ομάδας, τον 48χρονο τεχνικό Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά σε τόσο υψηλό επίπεδο όχι μόνο άντεξε τη βαριά κληρονομιά που του άφησε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, αλλά έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής στην ιστορία που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Τα προηγούμενα οι δυο τρόπαια οι «ερυθρόλευκοι» τα κατέκτησαν με τον «Ντούντα» και ο Παναθηναϊκός με τους Ομπράντοβιτς (5) και Μάλκοβιτς (1). Απαντες Σέρβοι.

 

Δίκαια λοιπόν αποθεώθηκε από τους 4 χιλιάδες οπαδούς που στο τέλος άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά τ' όνομά του. Λίγο πριν είχε πέσει στην αγκαλιά του πρώτος ο μεγάλος αρχηγός, και MVP του τελικού, Βασίλης Σπανούλης, αλλά και οι τρισευτυχισμένοι ιδιοκτήτες Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» για μια ακόμη φορά έκαναν επίδειξη των στοιχείων που τους χαρακτηρίζουν. Παρ' ότι στο 10λεπτο βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους, με τον χαρακτήρα και το πάθος τους όχι μόνο γύρισαν τον τελικό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν επίδειξη κλάση αναγκάζοντας τη Ρεάλ να χάσει τα αυγά και τα καλάθια.

 

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι μάζεψε γρήγορα τη διαφορά με αμυντική πεντάδα και μεγάλη βοήθεια από τους Σλούκα, Κατσίβελη. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε φωτιά το χέρι του Βασίλη Σπανούλη (και τους 22 πόντους του, με 5/9 τρίποντα, τους πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο) και μαζί με την εκπληκτική βραδιά του Περπέρογλου (10π.) και μεγαλειώδη όπως πάντα τον Κάιλ Χάινς, που ταπείνωσε τον Ρούντι Φερνάντες με δύο τάπες στα ίσα. Τεράστια βοήθεια έδωσαν επίσης οι Λο, Αντιτς και Σερμαντίνι, ο οποίος ξεκούρασε ιδανικά τον Χάινς. Ολοι έπαιξαν άμυνα, ενώ ο Πάουελ, παρ' ότι δεν είχε ουσιαστική προσφορά, έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Μακάντου που κατέκτησε τίτλο ΝΒΑ και Ευρώπης.

 

………………………………………………………..

 

«Δώσαμε την ψυχή μας»

 

Η δεδομένη πίεση που δεχόταν όλη τη χρονιά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έφυγε μονομιάς μόλις έληξε το χθεσινό παιχνίδι. «Είχαμε άγχος γιατί έπρεπε να αποδείξουμε πως η περσινή χρονιά του Ολυμπιακού δεν ήταν τυχαία. Δώσαμε την ψυχή μας, ξεδιπλώσαμε το ταλέντο μας και έτσι κατακτήσαμε το τρόπαιο» τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια που κάναμε ήταν συλλογική. Ολοι συνέβαλαν».

 

Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο Εϊ Σι Λο, που δήλωσε: «Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Βρεθήκαμε πίσω 17 πόντους, αλλά νικήσαμε. Κάναμε ό,τι μας ζήτησε ο προπονητής και ανατρέψαμε την κατάσταση. Δεν με νοιάζει η στατιστική μου, αλλά η ομάδα και η μεγάλη της επιτυχία».

 

Ο Κάιλ Χάινς, δεν μπορούσε να πιστέψει την «100άρα» του Ολυμπιακού και αρκέστηκε να σχολιάσει: «Ισως να υπήρξε και… θεϊκή παρέμβαση. Κάναμε μια τεράστια ανατροπή που ήρθε με εκπληκτικό τρόπο».

 

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, από τους πλέον άξιους παράγοντες στον ελληνικό αθλητισμό, είδαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να δικαιώνονται οι κόποι τους και τα χρήματα που έδωσαν.

 

Ο Γιώργος είπε ότι «πετύχαμε έναν πραγματικό άθλο και είμαστε υπερήφανοι. Αξίζει στην ομάδα να την υποδεχτεί ο κόσμος στο αεροδρόμιο όπως της αρμόζει», για να συμπληρώσει ο Παναγιώτης: «Γράψαμε ιστορία. Είμαστε συγκινημένοι».

 

Ο Σερμαντίνι έδωσε το σύνθημα: «Τώρα πάμε να πιούμε…»

 

……………………………………………. 

 

Ωρα 4.30 μ.μ. στα Σπάτα

 

Μία από τις λίγες περιπτώσεις που αξίζει να πάει ένας φίλαθλος στο αεροδρόμιο είναι η σημερινή. Για να αποθεώσει τον πρωταθλητή Ευρώπης. Για όσους ενδιαφέρονται, λοιπόν, η αποστολή του Ολυμπιακού φτάνει σήμερα μετά τις 4.30 το απόγευμα στα Σπάτα.

 

……………………………………..

 

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 

 

Η χαρά του μπάσκετ

 

Και ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ένιωσε τη χαρά της ευρωπαϊκής κούπας χθες το βράδυ στο Λονδίνο. Λίγο πιο πέρα ο Μέγερι αλλά και αρκετοί άλλοι από την ομάδα ποδοσφαίρου, που πέταξαν χθες το πρωί και έζησαν από κοντά ατμόσφαιρα πραγματικού τελικού μετά την παρωδία του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για το ελληνικό Κύπελλο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

 

……………………………………………

 

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

 

Από τον καιρό της Σαραγόσα

 

Πριν από τον μεγάλο τελικό ήρθαν αναμνήσεις από το μακρινό 1995. Τότε που ξανασυναντήθηκαν οι δύο χθεσινοί αντίπαλοι, με τη «βασίλισσα» να κατακτά το τρόπαιο, νικώντας στη Σαραγόσα με 73-61. Η Ευρωλίγκα θέλησε να τιμήσει δύο συμμετέχοντες εκείνου του ματς. Εκπρόσωπος της Ρεάλ ήταν ο μεγάλος Λιθουανός Αρβιντας Σαμπόνις και του Ολυμπιακού ο Μίλαν Τόμιτς, οι οποίοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους.

 

……………………………………………………..

 

ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Βόλτα στο Hyde Park

Την αγαπημένη συνήθεια του Ντούσαν Ιβκοβιτς ακολούθησε και ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Την Κυριακή το πρωί ακύρωσε την προπόνηση και μαζί με τους παίκτες και τους συνεργάτες πήγαν έναν ωριαίο περίπατο στο Hyde Park. Χαλάρωσαν, αστειεύτηκαν, ήπιαν ένα καφεδάκι και επέστρεψαν στη βάση τους ώστε να προετοιμαστούν για το μεγάλο ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ενας άλλος λόγος για τον οποίο δεν έγινε πρωινή προπόνηση, πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι, η διαδρομή από το ξενοδοχείο των ομάδων για την Ο2, που διαρκούσε 43 λεπτά!

 

………………………………………………..

 

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

 

Παρηγοριά στην ΤΣΣΚΑ

 

Ο Αντρέι Κιριλένκο ταξίδεψε από τη Μινεσότα στο Λονδίνο για να ενισχύσει την προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ να κατακτήσει αυτό που της στέρησε ο Ολυμπιακός. Τελικά την είδε να νικάει με 74-73 την Μπαρτσελόνα (Ναβάρο 17) με βολές του Τζάκσον 26 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του μικρού τελικού και να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο φάιναλ φορ στην 3η θέση. Η «ρώσικη αρκούδα» το καλοκαίρι έχει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για όλα τα πόστα. Ηδη έχει βάλει στο μάτι τον Βασίλη Σπανούλη για να αντικαταστήσει τον Τεόντοσιτς.

 

 

Scroll to top