14/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με δυο μπαγλαμάδες στο Μάλμε

      Pin It

Ο Αγάθωνας μιλάει από τη Σουηδία για τη συνεργασία με τους Koza Mostra και τη συμμετοχή στη Γιουροβίζιον

 

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

getFile (62)«Οχι απλά θα περάσουμε στον τελικό, αλλά θα βγούμε και πρώτοι. Αυτό είπα από την αρχή κι εγώ τις δηλώσεις μου δεν τις αλλάζω…»

 

Λίγα 24ωρα πριν από τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision στον οποίο θα βρεθεί και η δική μας συμμετοχή με το «Alcohol is free», τους Κoza Mostra και τον Αγάθωνα, ο τελευταίος με τη γνώριμη φωνή του, το γνωστό του στιλ και ιδιαίτερα ευδιάθετος μας μίλησε από το Μάλμε της Σουηδίας για τη συμμετοχή του.

 

«Ο λόγος που συμμετέχω στη Eurovision είναι τα παιδιά, οι Koza Mostra και η συνεργασία μου μαζί τους, την οποία και χαίρομαι. Γι' αυτό και τους έκανα το χατίρι…» Ετσι μας απάντησε όταν τον ρωτήσαμε τι είναι αυτό που έκανε έναν ρεμπέτη να πάρει την απόφαση να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Εσπευσε πάντως να μας διορθώσει: «Δεν είμαι ρεμπέτης. Ρεμπέτες δεν υπάρχουν πια. Απλά παίζω ρεμπέτικα…»

 

Βρήκε πάντως την ευκαιρία να λύσει και τις παρεξηγήσεις σχετικά με το αν το όργανο που χρησιμοποιεί στο τραγούδι είναι τζουράς ή μπαγλαμάς. «Μπαγλαμά παίζω, μπαγλαμάς ακούγεται στο τραγούδι. Απλά τη μέρα που γυρίστηκε το βίντεο κλιπ δεν τον είχα μαζί μου και δανείστηκα έναν τζουρά από έναν καλό φίλο μου. Εχω πάντως δύο μπαγλαμάδες μαζί μου στο Μάλμε και την τελευταία στιγμή θα διαλέξω ποιον θα χρησιμοποιήσω. Ή, όπως μου λένε και τα παιδιά, θα πάρω αυτόν που γράφει καλύτερα στην κάμερα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα τηλεοπτικό σόου… Κυκλοφορούμε πάνω στο κόκκινο χαλί όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο Χόλιγουντ» λέει κι ακούγεται το χαρακτηριστικό γέλιο του.

 

Λίγο πριν, Αγάθωνας και Κoza Mostra τραγούδησαν το «Alcohol is free» (σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους του τελευταίου), το τραγούδι με το οποίο συμμετέχουν στον μεθαυριανό ημιτελικό και αν επαληθευθούν τα προγνωστικά θα βρεθούν και στον τελικό του 58ου διαγωνισμού της Eurovision για το BBC στο οποίο και μίλησαν για τη συμμετοχή τους. Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο δημιουργεί μια εκπομπή που θα μεταδώσει στο διάλειμμα του τελικού και επέλεξε τους συντελεστές τραγουδιών από τρεις χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

 

Στο Μάλμε, λοιπόν, μεθαύριο Αγάθωνας και Κοza Mostra ψάχνουν ένα εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision αντιμετωπίζοντας άλλες 16 χώρες. Απόψε, στον πρώτο ημιτελικό, μπαίνει στο παιχνίδι η Κύπρος μαζί με άλλες 15 χώρες. Ημιτελικοί (14 και 16/5) και τελικός (18/5) θα μεταδοθούν απευθείας από τη ΝΕΤ στις 22.00, αλλά και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Καλή επιτυχία λοιπόν…

 

[email protected]

 

………………………………

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

 

Scroll to top