Pin It

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ

 

Και μόνο το γεγονός πως την επόμενη ημέρα της συναυλίας των Depeche Mode οι περισσότεροι μιλούσαν πρώτα για τις τραγικές συνθήκες διεξαγωγής της και κατόπιν για το αν ήταν καλή ή όχι (η συναυλία), δείχνει και το τι ζήσαμε στο Terra Vibe την Παρασκευή το βράδυ. Στο ακατάλληλο για μεγάλες συναυλίες Terra Vibe της Μαλακάσας. Με ελάχιστα πάρκινγκ, 40 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, χωρίς συγκοινωνία. Χωρίς τις απαραίτητες υποδομές δηλαδή. Και χωρίς κάποιον άνθρωπο από την παραγωγή να καθοδηγεί τον κόσμο.

 

Αδιανόητο για οποιοδήποτε μεγάλο ευρωπαϊκό φεστιβάλ. Τριτοκοσμικές οι συνθήκες. Υπήρχαν αυτοκίνητα παρκαρισμένα ακόμα και 6,3 χιλιόμετρα (μετρημένο!) μακριά από τον χώρο. Εξι χιλιόμετρα να πας περπατώντας κι έξι να γυρίσεις – αν το ξέραμε θα πηγαίναμε πιο πριν στην Αθανασία Τζουμελέκα να μας έκανε προπόνηση στο βάδην.

 

Χώρια ο… συνωστισμός κατά την είσοδο στον χώρο. Στις 8 παρά 20 φτάσαμε, στις 9 και 10 καταφέραμε να μπούμε. Μιάμιση ώρα στριμωγμένοι, αγανακτισμένοι, να μην ξέρουμε πού και πώς να ξεσπάσουμε. Ορισμένοι θεατές έχασαν και τα πρώτα τραγούδια. Σκεφτείτε το, έτσι; Να φεύγεις από το σπίτι σου γύρω στις 6 και μισή, για μία συναυλία που αρχίζει στις 9, και να χάνεις στο τέλος και κάποια τραγούδια στην αρχή; Ε, εντάξει. Κατάφεραν κάποιοι να φτιάξουν νέο λήμμα στην εγκυκλοπαίδεια και δίπλα στον όρο «ταλαιπωρία» να βάζουν την επεξήγηση «μεγάλη συναυλία στην Ελλάδα».

 

Το κακό είναι που δεν μας αποζημίωσαν και οι Depeche Mode, να δώσουν ένα σπουδαίο live ώστε να ξεχάσουμε και την κούραση αλλά και την απαράδεκτη διοργάνωση. Ηταν άψογοι, αλλά τυπικοί. Καλοί, αλλά μέτριοι. Με θέαμα αλλά χωρίς ουσία. Ενα επίπεδο κάτω, σε σύγκριση με την προηγούμενη εμφάνισή τους στη χώρα μας. Οχι πως δεν είχαν κέφι, αλλά δεν τα κατάφεραν. Συμβαίνει αυτό και στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Τυχαίνει μερικές φορές να μην παίξουν καλά.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

Scroll to top