14/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με Φαλκάο και Μαντσίνι!

      Pin It

Η Μονακό ανέβηκε και πάει για πρωτάθλημα

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Ενα από τα τελευταία αποκτήματα του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ήταν ο Σκορπιός, το νησί του Ωνάση, που το δώρισε στην κόρη του. Ως ιδιοκτήτης της Μονακό, ετοιμάζεται τώρα να κάνει ανάλογα εντυπωσιακές κινήσεις και στο ποδόσφαιρο.

 

Ετσι, μόλις οριστικοποιήθηκε η άνοδος της ομάδας στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, άρχισαν και τα όργανα. Ο Ρώσος ετοιμάζεται να κάνει συμπαίκτη του Γιώργου Τζαβέλλα τον Ρανταμέλ Φαλκάο και να τοποθετήσει στη θέση του προπονητή τον Ρομπέρτο Μαντσίνι!

 

Η ιστορία προχωράει και έχει πολλές πιθανότητες να ολοκληρωθεί… Παράλληλα όμως κρύβει άφθονο παρασκήνιο.

 

Η φήμη πως η Μονακό θέλει να αποκτήσει τον Κολομβιανό φορ της Ατλέτικο είναι γνωστή εδώ και μέρες. Μάλιστα, ο Ριμπολόβλεφ λέγεται πως έχει πληρώσει ήδη τη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ και περιμένει την απάντηση του ίδιου. Η Τσέλσι ενδιαφέρεται επίσης να τον αποκτήσει, ενώ διακριτικά η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί τις εξελίξεις, καθώς φημολογείται πως ο ίδιος ο Φαλκάο θέλει να παραμείνει στη Μαδρίτη, αλλά να αλλάξει ομάδα.

 

Από την άλλη, μόνο η Μονακό είναι διατεθειμένη μέχρι στιγμής να πληρώσει όλο το ποσό της ρήτρας, άρα έχει και τον πρώτο λόγο. Αν ο 27χρονος δεχτεί να μετακομίσει στο «Σαμπιονά» θα έχει ετήσιες αποδοχές 10.000.000 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητες, ενώ θα ζει σε ένα από τα πιο ωραία και πλούσια μέρη στον κόσμο. Πάντως, ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο πως στη συμφωνία θα μπει ειδικός όρος, ότι ο παίκτης θα μπορεί να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από έναν χρόνο θητείας στο Πριγκιπάτο. Τραβηγμένο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

 

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος δεν θέλει απλά να εντυπωσιάσει με τη μεταγραφή ενός παίκτη, αλλά να δημιουργήσει ομάδα που θα διεκδικήσει άμεσα το πρωτάθλημα. Γι' αυτό και επιλέγει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι για προπονητή. Η ανακοίνωση απόλυσής του από τη Μάντσεστερ Σίτι είναι θέμα χρόνου και πιθανότατα τη θέση του θα πάρει ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.

 

Ο Χιλιανός προπονητής της Μάλαγα, πάντως, χθες έκανε δήλωση διάψευσης: «Εχω συμβόλαιο και δεν έχω συμφωνήσει με κανέναν άλλο σύλλογο. Απλά αισθάνομαι τυχερός και περήφανος που κάθε χρόνο με θέλουν μεγάλες ομάδες»…

 

Scroll to top